22.8 C
Arta
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη με τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Αρταίων, Κώστα Χαρακλιά

Διαβάστε

spot_img

Συνέντευξη στο Rotan παραχώρησε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστα Χαρακλιάς, με την παράταξη του Χ. Σιαφάκα «Άρτα, Υπεύθυνα Μαζί».

Αρχικά ο κύριος Χαρακλιάς εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από την «Αρτινών Συνεργασία» ενώ στην πορεία εξήγησε τους τρόπους που μπορεί να γνωρίσει ανάπτυξη ο Δήμος, εκμεταλλευόμενος την μοναδική του ομορφιά.

Αρχικά θα ήθελα να μας κάνετε γνωστούς τους λόγους που σας οδήγησαν στην παραίτηση σας τον Γενάρη του ’23 αλλά και την απόφαση σας, λίγους μήνες μετά να συμπορευτείτε με τον κ. Σιαφάκα.

Να ξεκινήσω δηλώνοντας ότι με τον Χριστόφορο Σιαφάκα μας συνδέει βαθιά και αληθινή φιλία εδώ και πολλά έτη. Είναι ένας άνθρωπος με αξίες και αρχές, δείχνει πάντα σεβασμό προς τους άλλους ακόμη και στις πιο δύσκολες και πιεστικές στιγμές, ενώ εκφράζει τη γνώμη του πάντα με ταπεινοφροσύνη, χωρίς ποτέ να προσβάλλει ή να οργίζει τον συνομιλητή του.

Ως καθηγητής, που δραστηριοποιείται επί σειρά δεκαετιών στην τοπική κοινωνία της Άρτας, έχει αποδείξει ότι διαθέτει και υπομονή αλλά και αγωνιστική διάθεση για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα με τους μαθητές του, και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνει και για το Δήμο Αρταίων! Δεν κρύβω ότι με όνειρα και στόχους ξεκινήσαμε όλοι μας στην παράταξη “Αρτινών Συνεργασία”, όμως κοινή συνισταμένη όσων φύγαμε, και φύγαμε πολλοί, ήταν ότι η ουσιαστική Συνεργασία, η Επικοινωνία, οι Κοινές πρωτοβουλίες για επίλυση θεμάτων και προβλημάτων δεν υπήρχαν εν τέλει ως βάσεις μέσα στην “Αρτινών Συνεργασία” και πολλάκις αισθανθήκαμε ότι δεν εισακουγόμασταν.

Ωστόσο, η ζωή ακολουθεί τη δική της εξελικτική πορεία κι εγώ έχω μάθει να πορεύομαι προς τα εμπρός, με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά και με τη ματιά μου στραμμένη σε ένα καλύτερο μέλλον. Κι αυτό το καλύτερο μέλλον για την Άρτα, για τους δημότες της, διεκδικούμε μέσα από την παράταξη “ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ” με επικεφαλής τον Χριστόφορο Σιαφάκα, έναν άνθρωπο που οι λέξεις Επικοινωνία και Συνεργασία τον χαρακτηρίζουν στο έπακρον.

Έχετε διατελέσει στο παρελθόν, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού. Είναι αυτός ο τομέας στον οποίο θέλετε να προσφέρετε για την Άρτα στην περίπτωση που εκλεγείτε ξανά; Που πιστεύετε πως υστερεί;

Πράγματι έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Τουρισμού και κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Ο τομέας Πολιτισμού- Τουρισμού είναι ένας τομέας που γνωρίζω καλά, ωστόσο τολμώ να πω ότι διαθέτω μια σφαιρική εμπειρία σε όλο το εύρος των θεμάτων και είμαι έτοιμος να προσφέρω σε όποιον τομέα κληθώ από τον νέο Δήμαρχο Αρταίων.

Όσον αφορά πάντως τον τομέα Πολιτισμού – Τουρισμού χρειάζεται αναδιοργάνωση, νέους στόχους και τη συνδρομή των κατάλληλων ανθρώπων που με την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους και τις συμβουλές τους θα συμβάλλουν στο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο τουρισμού και ανάδειξης του πολιτισμού στην Άρτα. Έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο, έχουμε φρέσκιες ιδέες!

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες που εσείς θεωρείτε πως πρέπει να εφαρμοστούν για να πετύχει η Άρτα μια σημαντική οικονομική άνθηση;

Η ανάπτυξη της οικονομίας είναι ένα πολυσύνθετο θέμα και σίγουρα δεν επιδέχεται απάντησης σε μερικές γραμμές, διότι είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Είναι ήδη γνωστό και πολυσυζητημένο ότι η άνθηση της οικονομίας θα έρθει μέσα από έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού, του αγροκτηνοτροφικού τομέα, την αύξηση των φοιτητών και τη στήριξη των πανεπιστημιακών τμημάτων στην Άρτα, μέσα από τη στήριξη στον εμπορικό κόσμο και τη συνεργασία των φορέων για την απτή βελτίωση των προβλημάτων.

Εγώ ωστόσο θα πω ευθαρσώς ότι πέρα από τις γενικές κατευθυντήριες οδούς όπως οι προαναφερόμενες, η ανάπτυξη ενός τόπου μπορεί να επιτευχθεί με ενδελεχή και διεξοδική έρευνα όλων των συνισταμένων, όλων των παραμέτρων, απαιτείται οργανωμένο σχέδιο και πλάνο το οποίο ως νέα Δημοτική Αρχή σκοπεύουμε να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε από την πρώτη κιόλας μέρα που θα έχουμε τα ηνία του Δήμου Αρταίων.

Τις βάσεις τις έχουμε ήδη θέσει, αφού στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας υπάρχει πληθώρα προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη της οικονομίας. Κάθε βήμα, με σωστό σχεδιασμό και ανάλυση όλων των παραμέτρων όπως προείπα, θα μας οδηγήσει όλο πιο κοντά στην πολυπόθητη ανάπτυξη!

Μήπως η συζήτηση επικεντρώνεται λανθασμένα στον τουρισμό, παραμερίζοντας ίσως τον αγροτικό τομέα που είναι ο πυλώνας της οικονομίας μας;

Θεωρώ ότι όλοι οι τομείς πρέπει να αναδειχτούν εξίσου και ισομερώς, η ανάπτυξη δεν είναι δυνατό να έρθει σε έναν Δήμο μόνο από την ανάπτυξη ενός τομέα, ακόμη κι αυτός αποτελεί πυλώνα της οικονομίας του τόπου αυτού.

Για να μείνει όρθιο ένα οικοδόμημα χρειάζονται περισσότεροι από έναν πυλώνες, αλλιώς το οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ανάλογα με τις επιταγές της εποχής, πρέπει να κινείται και κάθε τομέας. Το καλοκαίρι για παράδειγμα μπορούμε να δώσουμε περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού, όμως το χειμώνα στην ανάπτυξη του εμπορίου.

Για το λόγο αυτό απαιτείται όπως ανέφερα και προηγουμένως λεπτομερής σχεδιασμός, όπου όλες οι παράμετροι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με πληθώρα ευκαιριών για ανάπτυξη και πρόοδο, αρκεί να εκμεταλλευτούμε σωστά τις ευκαιρίες αυτές. Έχουμε όραμα και σε αυτό, η ανάπτυξη της Άρτας στο σύνολό της βρίσκεται στην πρώτη θέση!

Τέλος, θα θέλατε εσείς να πείτε δυο λόγια στον κόσμο που μας διαβάζει;

Το μήνυμά μου προς τους πολίτες της Άρτας είναι ένα: Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη διάθεση να αγωνιστούμε για μια Άρτα φωτεινή, γεμάτη ζωή, πρόοδο και ανάπτυξη! Ζητάμε ως παράταξη και προσωπικά ζητάω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος την στήριξη και την ψήφο των συνδημοτών μου με ένα στόχο:

Να δημιουργήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Άρτα του μέλλοντος, μια Άρτα βασισμένη στο ένδοξο παρελθόν της, που όμως θα ακολουθεί την εξελικτική πορεία ανάπτυξης και προόδου πόλεων που αποτελούν πρότυπο στη χώρα μας.

Θα πορευτούμε στην αυτοδιοίκηση με αξίες και αρχές, όπως το κάνουμε τόσα χρόνια τώρα, δεν θα προδώσουμε τα όνειρα και τις ελπίδες των συνδημοτών μας, αλλά με σεβασμό και ευήκοα ώτα θα πάρουμε κάθε ιδέα, μικρή ή μεγάλη, και θα την κάνουμε να καρποφορήσει μέσα από ουσιαστική και αληθινή συνεργασία τόσο με τον επικεφαλής Χριστόφορο Σιαφάκα όσο και με κάθε έναν συνδημότη μας που είναι ενεργός πολίτης αυτού του τόπου.

Για μια Άρτα Υπεύθυνα Μαζί!

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα