Ο Ντίνος Παπαδημητρίου, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Άρτας, παραχώρησε μια πλήρης ύλης συνέντευξη στο Rotan News και τον δημοσιογράφο, Χρήστο Βελαέτη.
Από το γιατί στην πολιτική μέχρι την έλλειψη εργατών γης και το Ξενία, ο κ. Παπαδημητρίου απαντά και καταθέτει τους δικούς του άξονες και το δικό του όραμα.
Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής; Γιατί είναι αναγκαιότητα η νίκη της ΝΔ όπως λέτε συνέχεια;
Είμαστε μπροστά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα. Το τελικό δίλημμα είναι: θέλουμε Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Τσίπρα;
Απέναντί μας έχουμε έναν αδιόρθωτο ΣΥΡΙΖΑ, που απέτυχε ως Κυβέρνηση και ως Αντιπολίτευση μοιράζει γκρίζο και καταστροφή. Είπε «όχι σε όλα» και είπε «ναι στο τίποτα». Είναι σημαντικό σε αυτές τις εκλογές να πούμε ΟΧΙ σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Άρα, λέμε ναι σε μια ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν χωρούν επιπόλαιες συμπεριφορές, ούτε χωρούν άσφαιρες ψήφοι δήθεν διαμαρτυρίας.
Επιμένετε σε ένα σύνθημα: Ώρα για πολιτική ανανέωση. Γιατί ανανέωση στην Αρτα;
Δεν είναι καιρός για λόγια. Η δύναμή τους έχει στερέψει. Είναι καιρός για έργα, αποφάσεις, δουλειά. Η ζωή δεν περιμένει. Λανθασμένες πολιτικές και ανικανότητα πολλών στελεχών που κατείχαν υψηλές θέσεις στην κρατική μηχανή αλλά και προσωπικές στρατηγικές, μας έφτασαν τον νομό Άρτας στα σημερινά αδιέξοδα. Πολλοί λένε γενικά ότι φταίνε τα κόμματα εξουσίας. Και ρωτάω τα ίδια κόμματα εξουσίας δεν είναι και στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα και στη Θεσπρωτία; Στις εκλογές αναμετράται η αδιαφορία με το πραγματικό ενδιαφέρον. Η Αλήθεια με το ψέμα.
Αναμετράται η ελπίδα και η προοπτική με τις δυνάμεις του τέλματος και της οπισθοδρόμησης. Είναι ώρα για πολιτική ανανέωση. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται άμεσα να αποκτήσει φρεσκάδα, αξιοπιστία και ανανέωση. Η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός και δεν πολιτευόμαστε μόνο για να βγούμε βουλευτές και να κολλάμε ένσημα βουλευτών. Έχουμε δουλειές και αυτές μας περιμένουν και μετά για να μην είμαστε εξαρτώμενοι από κανέναν.
Έγιναν όλα καλά την τετραετία της ΝΔ;
Κοιτάξτε, ουδείς τέλειος. Και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι. Όποιος δεν δρα, δεν κάνει λάθη. Να συνομολογήσουμε ότι όλοι θέλουμε και για την Ελλάδα και την Άρτα μας, το καλύτερο. Και η ΝΔ έκανε πολλά θετικά την τετραετία και στην χώρα και στην Άρτα και ευρύτερα στην Ήπειρο.
Όμως, εδώ θα μου επιτρέψετε να εστιάσω στην Άρτα και να πω ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πολλά περισσότερα, από την στιγμή που υπήρχε και υπάρχει η θετική διάθεση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να βοηθήσει. Αυτό δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Άρα, μου επιτρέπετε να πω ότι πρέπει να υπάρχει και η διάθεση να αλλάξουμε σελίδα και να πάμε μπροστά. Πως θα γίνει αυτό; Με επιλογή στασιμότητας; Όχι. Θα γίνει με τον αέρα της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Εγώ δεν κρύβομαι. Όλα αυτά τα χρόνια με βλέπετε συνέχεια, όπου στηρίζω τον πρόεδρο και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να πάει μπροστά η πατρίδα μας.
Έγιναν λάθη θα με ρωτήσετε. Προφανώς και έγιναν. Ουδείς αλάνθαστος. Και ειδικά όταν κινείσαι και ενεργείς, θα κάνεις και λάθος, όπως προανέφερα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, χρειάζεται θάρρος
για να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Θάρρος υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει από την πλευρά μου σε όλη την
πολιτική μου διαδρομή.
Άρτα διεδρική. Αρνητική εξέλιξη και πρώτη φορά εκλογές με τέτοια δεδομένα. Ευθύνες υπάρχουν;
Ο νομός Άρτας είναι πλέον διεδρικός. Μια πολύ αρνητική εξέλιξη που γυρίζει την περιοχή μας δεκαετίες πίσω. Δεν είναι κάτι απλό. Δεν χάνουμε απλά έναν βουλευτή αλλά χάνουμε μια ακόμη φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Γι αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη υπάρχουν ευθύνες του πολιτικού μας προσωπικού της τελευταίας δεκαετίας. Μιας δεκαετίας τα αποτελέσματα της οποία τα ζούμε τώρα, όλοι οι Αρτινοί. Τώρα θα φανεί ποιοι πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο.
Πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και παρούσες – ο καθένας και η καθεμία από το πόστο που μπορεί και θέλει – μέσα σε κλίμα ενότητας και
συνεργασίας για να σταματήσει ο κατηφορικός εφιάλτης για τον οποίο προφανώς και υπάρχουν ευθύνες.
Παρατηρώντας πως συζητάτε συχνά ανοιχτά με τους αγρότες της περιοχής, θα θέλαμε να μας πείτε εισαγωγικά τι παρέμβαση πιστεύετε πως πρέπει να γίνει ώστε να επιλύσουν σε μεγάλο βαθμό το μείζον θέμα που αντιμετωπίζουν με εργάτες γης; Τι τους έχετε αναφέρει;
Αυτό είναι μια ειδική συζήτηση που αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών. Δεν είναι ζήτημα ενός βουλευτή απλά και χρειάζεται να γίνουν συντονισμένες κινήσεις ώστε να δοθεί λύση και άμεσα. Εγώ εδώ θα είμαι την επομένη των εκλογών, ως εκλεγμένος βουλευτής να συζητήσω με τους αγρότες μας τι πρέπει να γίνει. Ιδέες και προτάσεις υπάρχουν. Αλίμονο εάν δεν υπήρχαν.
Να σας θυμίσω όμως ότι παρατάθηκε έως το τέλος του έτους, της κατά παρέκκλιση διαδικασίας για εισδοχή εργατών γης . Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου και θα λήξει τέλος του έτους. Προφανώς και υπάρχει απόγνωση» των αγροτικών συλλόγων που δεν έχουν επαρκή αριθμό εργατικών χεριών για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της παραγωγής.
Οι αγρότες χρειάζονται ανθρώπους να έρθουν νόμιμα και να εργαστούν όλο το χρόνο και το πρόβλημά τους πρέπει να λυθεί οριστικά. Μην μένουμε όμως στην Άρτα μόνο. Συνολικά λείπουν από τα ελληνικά χωράφια, άνω των 25.000 εργατών. Άρα, είναι κάτι ευρύτερο που πρέπει να συζητηθεί.
Η Άρτα καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στη λίστα με τα περισσότερα καλλιεργήσιμα στρέμματα ακτινιδίου στη χώρα. Οι παραγωγοί ωστόσο, αντί να έχουν μεγάλη δυναμική αντιμετωπίζουν κομφούζιο με τις τιμές κάθε σεζόν, την ώρα που αναφέρουν πως οι ποσότητες παραγωγής θα αυξηθούν κατά 30% τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει κάποιος τρόπος να προστατευτούν από μια πιο φιλοαγροτική πολιτική και να… «πάρουν τα πάνω τους»;
Η Άρτα μας ως περιοχή αγροτική, αξίζει καλύτερης τύχης. Και εδώ θέλω όμως να επισημάνω την ανύπαρκτη πολιτική βούληση δεκαετιών που χαρακτηρίζεται κυρίως από την έλλειψη υποδομών. Μην ξεχνάμε ότι βασική υποδομή αποτελεί η άρδευση των καλλιεργητικών εκτάσεων. Το νερό, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, την γεωργία, την κτηνοτροφία, ενώ υπάρχει σε αφθονία (πχ τεχνητή λίμνη Πουρναρίου), διαχέεται ανεκμετάλλευτο στις εκβολές του Αμβρακικού. Παράλληλα, σε πολλές καλλιεργητικές εκτάσεις γίνεται εκτεταμένη χρήση γεωτρήσεων με αποτέλεσμα να έχει μεταβληθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και να παρατηρείται σε περιοχές προς τον Αμβρακικό κόλπο το φαινόμενο της υφαλμύρωσης.
Ακούω θεωρίες και κουβέντες του τύπου «είμαστε δίπλα στους αγρότες και τους παραγωγούς». Η πραγματική στήριξη δεν θέλει λόγια, η πραγματική στήριξη θέλει πράξεις, θέλει βούληση, θέλει όραμα. Ας δώσουμε έμφαση στα αυτονόητα που δεν γίνονται, δημιουργώντας προοπτικές για τις επόμενες γενιές. Άρα, εάν γίνουν όλα όσα σας προανέφερα θα υπάρξει και καλύτερη προοπτική και για τους παραγωγούς που ρωτήσατε. Είναι συνολικό το θέμα, μη το βλέπουμε αποσπασματικά. Εδώ θα είμαστε από την Δευτέρα να διεκδικήσουμε ότι δεν διεκδικήσαμε τόσα χρόνια. Το γραφείο μου θα είναι ανοικτό για όλους ώστε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και να παρέμβουμε εκεί που πρέπει.
Η αλήθεια είναι πως ο ορεινός τουρισμός του Νομού Άρτας, έχει μείνει πιο πίσω σε σχέση π.χ. με εκείνον του Νόμου Ιωαννίνων. Πως γίνεται να κάνουμε τα πανέμορφα Τζουμέρκα έναν τόπο που θα αποδίδει ενα πλούσιο τουριστικό πλαίσιο το οποίο θα μπορούσε να συνδυαστεί και με τον κάμπο της Άρτας; Θεωρείτε πως μπορεί να υπάρξει βελτίωση των υποδομών (δρόμοι, τουριστικά καταλύματα όπως το δασικό χωριό του Καταρράκτη κλπ);
Προοπτικές ναι και πολλές. Όμως, σε ορεινές περιοχές και όχι μακριά από την πόλη της Άρτας υπάρχουν βασικές ελλείψεις υποδομών. Δεν υπάρχει σήμα για τηλεόραση, δεν υπάρχει διαδίκτυο, τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έλλειψη νερού για βασικές ανάγκες. Ο
πολιτισμικός τουρισμός είναι ένα από αυτά τα στοιχεία που μας προσδίδουν συγκριτικό πλεονέκτημα. Δείτε τα βυζαντινά μας μνημεία, τα αρχαία μας, τον φυσικό μας πλούτο, Αμβρακικό και Τζουμέρκα.
Μέσω του πολιτισμικού τουρισμού μπορούμε να προσελκύσουμε αρκετούς τουρίστες στην περιοχή μας. Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε τον Νομό μας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό στο κομμάτι του πολιτισμού. Πώς; Με σωστή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής. Με γενναία χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς ή/και δημόσιους πόρους. Με στοχευμένη και αποδοτική διαφήμιση εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Τουρισμός είναι ο βασικός αιμοδότης της Οικονομίας της χώρας μας και οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της εποχής έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει leader στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.
Θα πρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις υποδομές μας, να βρούμε φόρμουλες συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, να σπάσουμε τα σύνορα μεταξύ των περιφερειών της χώρας και να επιδιώξουμε κοινές δράσεις.
Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και της Άρτας που αποτελούν και αυτές τμήμα της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Είχα την χαρά να επισκεφθώ πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις που πασχίζουν μέσα στην κρίση αλλά τα καταφέρνουν περίφημα παρόλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.
Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν δουλειά σε δεκάδες πολίτες και στηρίζουν την κοινωνία. Οι επιχειρήσεις που επισκέφθηκα μου είπαν ότι παρότι πιέζονται πολύ από το, πληθωρισμό και το ενεργειακό έχουν αποφασίσει, όσο μπορούν, να δεχθούν πλήγμα στην κερδοφορία τους αλλά να μην αφήσουν κανένα εργαζόμενο χωρίς δουλειά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι οικογενειακές επιχειρήσεις δεκαετιών και μετα από κάθε κρίση έβγαιναν πιο δυνατές.
Εύλογα η πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει γιατί δεν συμβάλλουν μόνο στην άνθηση της οικονομίας και την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά παράλληλα συνεισφέρουν και στο κοινωνικό κομμάτι της χώρας.
Θα θέλαμε να πούμε εδώ και λίγα λόγια για το Ξενία. Ακούσαμε τον πρωθυπουργό στην προεκλογική του ομιλία να αναφέρεται πως είναι ανοιχτός σε συζήτηση για την αξιοποίηση του. Εσάς ποια είναι η θέση σας και τον εμβληματικό αυτό χώρο στην καρδιά της πόλης της Άρτας;
Τους τελευταίους μήνες διεξάγεται μια δημόσια συζήτηση για ένα θέμα που μας ταλαιπωρεί χρόνια τώρα: Ξενία και τουρισμός. Oύτε λίγο, ούτε πολύ το Ξενία είναι κάτι σαν το Ιερό Δισκοπότηρο στην Αρτα. Συζητάμε πόσα χρόνια για τις προοπτικές του τουρισμού στον νομό Άρτας. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα, που είναι βαλτωμένο για δεκαετίες, αφορά την αξιοποίηση του κάστρου και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου για την προσέλκυση τουριστών.
Προσωπικά θεωρώ το ζήτημα ΞΕΝΙΑ πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα για την αρτινή κοινωνία καθώς το σύνολο των δημοτών επιθυμεί το άνοιγμα του κάστρου, ελεύθερο πρόσβασης προς όλους τους πολίτες. Επομένως χρειάζεται σοβαρή και λεπτή διαχείριση και όχι επιπόλαιες αποφάσεις, καθώς προεκλογικά ανακαλύψαν κάποιοι ότι υπάρχει και το ΞΕΝΙΑ ενώ για δεκαετίες δεν πήρανε ουδέποτε θέση. Πριν λίγες μέρες από την Άρτα ο πρωθυπουργός μίλησε για την προθυμία του να βοηθήσει, για την σωστή αξιοποίηση του Ξενία, του μοναδικού αυτού χώρου στο πανελλήνιο, ώστε το Κάστρο και το Ξενία να έχει αναπτυξιακή προοπτική για το σύνολο της Άρτας.
Προτάσεις που ακούγονται τελευταία για δωμάτια φιλοξενίας δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα και δεν αποσκοπούν πουθενά.
Ποιοι είναι οι τρεις βασικοί σας άξονες σε περίπτωση που καταφέρετε να πάρετε μια από τις δυο έδρες του νόμου;
Δύσκολη ερώτηση γιατί δεν μπορεί να είναι τρεις οι βασικοί άξονες, αλλά περισσότεροι. Η Άρτα μας, που είναι αποδεκτό από το σύνολο της
ελληνική επικράτειας, έχει σπουδαίες δυνατότητες στον τομέα της αξιοποίησης τόσο του ορεινού όγκου στον τομέα του Τουρισμού και των υποδομών όσο και του πλουτοπαραγωγικού κάμπου και της Πρωτογενούς παραγωγής, αλλά δυστυχώς έχει μείνει πίσω. Ως νομός Άρτας, είμαστε από τους ελάχιστα μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, που δεν έχει αναπτυξιακή υποδομή.
Πρέπει κάποιος επιτέλους να μας μιλήσει για τα αναπτυξιακά έργα υποδομής, τους οδικούς άξονες, το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων, το επιχειρηματικό πάρκο, τη διευθέτηση της κοίτης Αράχθου, τα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, την ανάπτυξη του παραλίμνιου πάρκου, τα όποια περιθώρια υπάρχουν για την ανάπτυξη του παρθένου ορεινού όγκου και πολλά άλλα.
Από εκθέσεις ιδεών χορτάσαμε, πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε και στην πράξη. Αν επιμένετε όμως θα έλεγα, πρωτογενής τομέας με ανάπτυξη και ενίσχυση, τουρισμός με αξιοποίηση των απεριόριστων δυνατοτήτων μας σε βουνό και θάλασσα και σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία μας και τρίτος άξονας θα έβαζα στο πλαίσιο την Γεωπονική Σχολή και άρα την ενίσχυσή της και εκτός από την έρευνα στο πανεπιστημιακό πεδίο, την σύνδεσή της με επιχειρήσεις της περιοχής ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής με καλές δουλειές, καλές αμοιβές και προοπτικές αύξησης του τοπικού εισοδήματος.
Να πάμε και λίγο σε πιο προσωπικές ερωτήσεις. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και δη σε νεαρή ηλικία;
Η πολιτική είναι στο οικογενειακό DNA. Να σας θυμίσω, αν και δεν μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτό, ότι προέρχομαι από πολιτική οικογένεια. Ο παππούς μου ήταν πολιτικός και πολύ δυναμικός με σημαντική αποδοχή όχι μόνο στην Αρτα, αλλά και ευρύτερα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα λοιπόν σε ένα περιβάλλον πολιτικό. Όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος.
Ο βασικός λόγος ήταν να αλλάξουμε και τον τρόπο που κινούνται οι πολιτικοί. Να γίνουμε πιο γήινοι και να ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Αυτό ήταν ένα βασικό κίνητρο: να βοηθήσω τον τόπο μου και αυτό το σκεφτόμουν από νεαρός. Και να που έγινε πράξη παλαιότερα με την συμμετοχή μου και εκλογή στην αυτοδιοίκηση και τώρα και το 2019 στις βουλευτικές εκλογές. Ήθελα και θέλω να γίνει πράξη η ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική με φρέσκιες ιδέες, όραμα και διάθεση να πάμε την Αρτα μπροστά. Και αυτό θα γίνει την Κυριακή με την ψήφο των συμπολιτών μας που θα επιλέξουν να θέσουν τέρμα στην στασιμότητα και να σφραγίσουν το εισιτήριο της πολιτικής ανανέωσης.


Πως το αντιμετώπισαν οι δικοί σας άνθρωποι;
Πολύ θετικά, αν και πάντα υπάρχει η αγωνία και ο προβληματισμός για ότι κάνουμε, όχι μόνο για την πολιτική. Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις οικογένειες. Όμως είμαι τυχερός γιατί από την πρώτη στιγμή είχα δίπλα μου την οικογένειά μου, την συζυγό μου και το παιδί μας, τους γονείς μου, την αδελφή μου, τους θείους, τα ξαδέλφια μου και ευρύτερα όλη την οικογένεια. Και τους ευχαριστώ.
Η μόνη παραίνεση θα έλεγα ήταν: ό,τι κάνεις να το κάνεις με εντιμότητα, ήθος, παρρησία, ειλικρίνεια, με γνώμονα την αλήθεια και όχι το ψέμα, και κυρίως την ανθρωπιά.
Μπορεί να ανατραπεί η άποψη των απολιτίκ νέων ανθρώπων και αν ναι πως;
Είναι λογικό οι νέοι άνθρωποι να εμφανίζονται δύσπιστοι με την πολιτική και τους πολιτικούς.
Κυρίως για τον τρόπο που κινούνται, δρουν, σκέπτονται και τους αντιμετωπίζουν. Aρα πρέπει να αλλάξουμε εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική για να τους πείσουμε. Για μένα ο σύγχρονος πολιτικός πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη. Στην καθημερινότητά του. Στα προβλήματά του. Στις αγωνίες του. Στους αγώνες του. Πολιτικός δεν σημαίνει μια καλή θέση στη Βουλή, με πολύ καλή αμοιβή, αλλά προσφορά και καθημερινός αγώνας. Οι πολίτες περιμένουν από όλους όσους ασχολούμαστε με τα κοινά να είμαστε παρόντες και όχι σιωπηλοί χειροκροτητές της εκάστοτε εξουσίας. Πολλές φορές γινόμαστε ίσως «κακοί» και με το κόμμα μας που σίγουρα δεν θέλει απλά χειροκροτητές, αλλά στελέχη με ουσιαστική παρουσία που θα ενδυναμώνουν το μήνυμά της. Οι πολιτικοί αξιολογούνται από τις πράξεις τους και καταξιώνονται από τον τρόπο που ασκούν την εξουσία.
Και εγώ αυτό κάνω και θα συνεχίσω να κάνω. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται άμεσα να αποκτήσει φρεσκάδα και αξιοπιστία. Είναι καλό να μπαίνουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική σε όποιο χώρο και να ανήκουν.
Και προφανώς το «νέοι» δε αφορά μόνο την ηλικία. Να έχει φρέσκες ιδέες και παραστάσεις από τον σύγχρονο κόσμο, και κυρίως να έχει την τόλμη να πράξει. Και φυσικά πριν μπει στην πολιτική να έχει βγει στην αγορά. Να έχει βγάλει το μισθό του, να έχει στήσει μια εταιρεία, να έχει αντιμετωπίσει τα εμπόδια της πραγματικής καθημερινότητας. Άνθρωποι που δεν είναι εξαρτώμενοι.
Σε αυτό το σημείο σας καταθέτω και μια ουσιαστική πρόταση που θα εξελίξει τον πολιτικό βίο σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο: είναι οι δυο θητείες για κάθε βουλευτή. Γιατί αυτό; Η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός και δεν πολιτευόμαστε μόνο για να βγούμε βουλευτές και να κολλάμε ένσημα βουλευτών. Έχουμε δουλειές και αυτές μας περιμένουν και μετά για να μην είμαστε εξαρτώμενοι από κανέναν.
Αυτή είναι η πραγματική επανάσταση στην πολιτική, έτσι θα αλλάξει η χώρα, έτσι θα αλλάξει και η Άρτα. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τους πολίτες που ψηφίζουν, οι πολίτες έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση. Πρέπει να φύγουμε απ’ την ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».
Άρα και στην Άρτα μας, είναι η ώρα να αφήσουμε την εποχή της στασιμότητας πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά στην εποχή της πολιτικής ανανέωσης με όραμα, σχέδιο και όρεξη για να αλλάξει προς το
καλύτερο η Άρτα μας. Αλλαγή δεν είναι κάτι μονοδιάστατο, ένα τσιτάτο για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Πρέπει αυτός που το λέει να το εννοεί και να το δείχνει στην πράξη. Γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή μιλάει αλλά είναι τόσο παλαιός που μυρίζει πολιτική ναφθαλίνη.
Τι υπόσχεται ο Ντίνος Παπαδημητρίου στους Αρτινούς λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες;
Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Όραμα, διάθεση να αλλάξουμε πολλά στην Άρτα μας και πίεση να προωθήσουμε τα αιτήματά μας, εκεί που πρέπει.
Και έχω τον τρόπο. Ξέρω να δουλεύω. Εγώ είμαι εδώ, να προωθήσω αυτά που θέλουν οι Αρτινοί.
Γιατί; Διότι γνωρίζω –και το έχω αποδείξει αυτό και το προηγούμενο διάστημα με διάφορες παρεμβάσεις μου- ότι υπάρχουν ανοικτά αυτιά στην κυβέρνηση και διάθεση να βοηθήσουν.
Θεωρώ ότι από εκθέσεις ιδεών χορτάσαμε, πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε και στην πράξη. Σε ορεινές περιοχές και όχι μακριά από την πόλη της Άρτας υπάρχουν βασικές ελλείψεις υποδομών.
Δεν υπάρχει σήμα για τηλεόραση, δεν υπάρχει διαδίκτυο, τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έλλειψη νερού για βασικές ανάγκες. Άρα, όχι άλλα λόγια, αλλά δράση και ενσυναίσθηση για τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Να φύγουμε από την πολιτική του θα και των προσωπικών ρουσφετιών, αλλά να τρέξουμε και να πιέσουμε – και αυτό δεσμεύομαι να το κάνω ως αυριανός βουλευτής για να δημιουργηθεί πλούτος στο νομό που θα διαχυθεί σε όλους.
Με θέσεις εργασίας που θα έχουν καλές αμοιβές, καλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα μας, με υποδομές, και άλλα πολλά όπως η πίεση για την αναβάθμιση των τμημάτων του πανεπιστημίου που είναι στην Άρτα.
Διάθεση υπάρχει και όρεξη, αλλά και ιδέες και όραμα. Αυτό θέλω να αλλάξει. Να δώσουμε τη μάχη, όχι του αυτονόητου, αλλά του εφικτού και μιας νέας πορείας για την Άρτα. Η πολιτική είναι προγράμματα. είναι υποσχέσεις, είναι υλοποίηση αλλά είναι και συναίσθημα. Και αυτό κάνω, για όλους τους Αρτινούς, έχοντας τη δύναμη όλων σας, των πραγματικών φίλων, ανθρώπων με τους οποίους συζητάμε και μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες. Είμαι η φωνή τους μέσα από τη δημόσια παρουσία μου. Και είναι ωραίο συναίσθημα να μου λένε αγόρι μου προχώρα δυνατά και μη μασάς γιατί είσαι η φωνή μας, αυτή για μένα συναισθηματικά είναι η μεγαλύτερη δικαίωση που θα μπορούσα να έχω.
Τους υπόσχομαι λοιπόν ένα πράγμα, δεν θέλω να αλλάξω ποτέ. όπως ξεκινήσαμε έτσι θα τελειώσουμε, όσο μακριά και να φτάσουμε, μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα πορευτούμε, μαζί προσπαθήσουμε να τα αλλάξουμε όλα εδώ στην πατρίδα μας στην όμορφη Ελλάδα μας, αλλά και στην Άρτα μας.
Πάμε μαζί να αλλάξουμε σελίδα για τη χώρα μας, πάμε για νέα μεγάλη, πάμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα που αγαπάμε.