24.8 C
Arta
Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Άρτα: Ενημερωτική ημερίδα μαθητών για την διατροφική αξία των αλιευμάτων του Αμβρακικού στο πλαίσιο του έργου αλιΑμβρα

Διαβάστε

spot_img

Για την βιοποικιλότητα, την σπανιότητα, τις συνθήκες προστασίας έως και την γαστρονομία του Αμβρακικού κόλπου ενημερώθηκαν πάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της Άρτας σε δυο διαδοχικές ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκαν Δευτέρα και Τρίτη στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου.

Οι ημερίδες, ήταν ενταγμένες στο πλαίσιο του προγράμματος «αλιΑμβρα» για την «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας», που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με φορέα υλοποίησης το Επιμελητήριο. Στόχος, ο οποίος κατά κοινή ομολογία επετεύχθη, ήταν να γνωρίσουν οι νέες γενιές της περιοχής τον σπάνιο υγροβιότοπο που περιβάλλει την περιοχή και συνάμα να γευτούν τα υψηλής διατροφικής αξίας αλιεύματα. Η ανταπόκριση των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας υπήρξε μεγάλη καθώς στις δύο ημέρες συμμετείχαν 12 διαφορετικά τμήματα σχολικών μονάδων της πόλης.

«Η βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα του Αμβρακικού κόλπου», ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Περιβαλλοντολόγος Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού Δημήτρης Μπαρέλος, ενώ η Ευαγγελία Γκούβα, Μέλος ΕΔΙΠ, Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μίλησε με θέμα «Άνθρωποι και Αμβρακικός: Μια Ιστορία Ζωής».

Την πρώτη ημέρα (Δευτέρα) στην ημερίδα μίλησε ο Βαγγέλης Γείτονας, διευθυντής της εταιρείας «V.Geitonas Eels», ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των χελιών: Τεχνογνωσία και ποιότητα».

Την δεύτερη ημέρα (Τρίτη), αντίστοιχη εισήγηση στην ημερίδα ανέπτυξε η διευθύντρια Τμήματος Πωλήσεων της επιχείρησης Thesauri Caviar Έφη Σπυροπούλου, με θέμα «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του χαβιαριού: Τεχνογνωσία και ποιότητα».

Και τις δυο ημέρες οι συμμετέχοντες μαθητές στο ισόγειο του Επιμελητηριακού Μεγάρου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά διάφορες παρασκευές με αλιεύματα του Αμβρακικού και να τα καταναλώσουν, ανακαλύπτοντας μόνοι τους τα πλεονεκτήματά τους.

Τις ημερίδες παρακολούθησαν συνολικά 12 τμήματα του 1ου , 2ου , 3ου, 4ου, 5ου Γυμνασίων Άρτας καθώς και των 1 ου και 4 ου Λυκείων.

Η ημερίδα έλαβε μέρος στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img

Τελευταία Νέα