10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Δημόσιο και όχι στους Δήμους φαίνεται να καταλήγει η χερσαία ζώνη του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Διαβάστε

spot_img

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε από τη Βουλή ότι η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου θα αποκτήσει εκ νέου τη χερσαία ζώνη και όχι οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, όπως προβλεπόταν στα άρθρα 54 και 55 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Πέμπτη (30/03/23) το βράδυ από τη Βουλή.

«Επιλύονται ζητήματα νομιμοποίησης έργων και παράνομων προσχώσεων χωρίς αυτό βεβαίως σε κάθε περίπτωση σημαίνει και αποχαρακτηρισμό από την ζώνη λιμένα και στη συνέχεια περιερχόμενοι στην κυριότητα του Δημοσίου μπορεί να αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να προχωρήσει με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα η αξιοποίηση των συγκεκριμένων τμημάτων».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε επίσης: «πιστοί πάντα στις δεσμεύσεις μας ως προς τις τοπικές κοινωνίες για χώρους που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες, να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες… και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου πρόσφατα έγινε μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου στο νέο επενδυτή και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης».

Πουθενά στην ομιλία δεν γίνεται λόγος για παραχώρηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε σε πανηγυρικό κλήμα ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Έτσι, οι Ηπειρώτες θα μάθουν αν ο Υπουργός ή ο κυβερνητικός βουλευτής έχουν δίκιο μόνο όταν θα κατατεθεί η Τροποποιημένη Σύμβαση Παραχώρησης για κύρωση στη Βουλή.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα