11.4 C
Arta
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Σκάνδαλο στις εκλογές της ΕΠΣ Άρτας; – Μαζαράκος: Με τακτικές Ουγκάντας με βγάλαν εκτός ψηφοδελτίου

Διαβάστε

spot_img

Σοβαρές καταγγελίες που προμηνύουν και «μακρύ» μέλλον, έκανε ο Ηλίας Μαζαράκος στο Rotan-News σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΣ Άρτας και τον -παράνομο όπως αναφέρει- τρόπο που τον έθεσαν εκτός ψηφοδελτίου.

«Με βγάλαν εκτός ψηφοδελτίου, παράνομα, καταχρηστικά και με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσαν να το κάνουν… Στις 10 το βράδυ… ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά» ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Μαζαράκος.

Η διαδικασία

Στην ερώτηση με ποια δικαιολογία του έκαναν γνωστό πως είναι εκτός ψηφοδελτίου, τόνισε: «Δεν υπάρχει δικαιολογία. Να σας δώσω να καταλάβετε. Όταν δίνουν τους φακέλους των ομάδων, εμπεριέχονται εκεί κάποια χαρτιά όσον αφορά τους αντιπροσώπους των ομάδων και κάποια χαρτιά για τους υποψηφίους. Αυτά είναι τέσσερα συγκεκριμένα χαρτιά. Η αίτηση μαζί με μια βεβαίωση ομάδας, με τη σφραγίδα και την υπογραφή του γραμματέα που δείχνει πως είσαι μέλος και μπορείς να κατέβεις στις εκλογές, μια υπεύθυνη δήλωση και ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου. Τίποτα άλλο. Στην υπεύθυνη δήλωση υπογράφεις πως δεν εμπίπτεις σε κάποιο από τα κωλύματα του καταστατικού της ΕΠΟ και του καταστατικού της ΕΠΣ Άρτας. Άρα έχω το δικαίωμα του εκλέγω και του εκλέγεσθε. Πηγαίνοντας να αφήσω τα έγγραφα μου στην γραμματεία της Ένωσης, ρωτάω, είμαστε εντάξει; Μου απαντάνε βεβαίως, μου δώσανε αριθμό πρωτοκόλλου και έφυγα».

Το περίφημο πτυχίο

Στην συνέχεια ο κ. Μαζαράκος, αφού εξήγησε την διαδικασία, έκανε γνωστό τον λόγο που έμεινε εκτός: «Μαθαίνουμε λίγες μέρες μετά εκ των έσω, πως ζητάνε ένα πτυχίο. Ζητά το καταστατικό και είναι στα προσόντα ένα πτυχίο, είτε ΠΕ είτε ΤΕ είτε ΙΕΚ, το οποίο υπάρχει αλλά δεν μου ζητήθηκε. Δεν είναι μάλιστα οι αρμόδιοι να το ζητήσουν. Αν το θέλανε θα έπρεπε να το ζητήσουν αλλά δεν το κάναν ποτέ. Άρα, καταχρηστικά, μου ακύρωσαν την υποψηφιότητα μου, για αυτό τον λόγο. Η αλήθεια είναι πως ψάχνανε κάποιον λόγο γιατί γνωρίζανε το αποτέλεσμα των εκλογών».

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Από τα 23 συνολικά Σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου, τα 8 ψήφισαν τον κ. Τρομπούκη, που ήταν και ο μόνος στο ψηφοδέλτιο. Επίσης από τα 23 ψήφισαν μόλις τα 14. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο κ. Μαζαράκος ανέφερε πως έτσι πήρε την προεδρία ο κ. Τρομπούκης, με 8 ψήφους από τους 23. Ήταν ένας ύπουλος τρόπος και κάτω από το τραπέζι».

Οι προσφυγές

Σε ερώτηση για το εάν η κατάσταση θα οδηγηθεί στον ίδιο δρόμο με την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (βλέπε φωτό παρακάτω) όπου η διοίκηση κηρύχθηκε από την ΓΓΑ έκπτωτη, ο κ. Μαζαράκος εξήγησε «Εμείς θα καταγγείλουμε όλη τη διαδικασία στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα καταγγείλουμε το γεγονός πως απέκλεισαν την υποψηφιότητα μου, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που αναφέρει πως εάν αποκλειστεί μια ομάδα ή ένας μέλος ή επιτρέψεις σε μια ομάδα ή ένα μέλος να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει, η διοίκηση κηρύσσεται έκπτωτη».

Η σημερινή Γενική Συνέλευση και οι καταστάσεις Ουγκάντας

Περιγράφοντας το κλίμα στην σημερινή (22/01) Γενική Συνέλευση ο άλλοτε διαιτητής της Superleague, ανέφερε «Από τις 10 το πρωί, οι αντιπρόσωποι, οι υποψήφιοι μου και εγώ μαζί με τον δικηγόρο μου ο οποίος ήρθε από την Αθήνα μαζί με τον δικηγόρο μου από την Άρτα, αντιμετωπίσαμε σήμερα καταστάσεις Ουγκάντας. Είδαμε ένστολους στην πόρτα οι οποίοι μας ζήτησαν ταυτότητες και μας λέγανε πως δεν έχουμε κανέναν λόγο να βρισκόμαστε εκεί. Ποιος; Εγώ που ήμουν υποψήφιος πρόεδρος και μπορεί η Γενική Συνέλευση σε θέμα προ ημερησίου διατάγματος να θέσει θέμα να αποφασίσει η Γ.Σ. αν εγώ μπορώ να είμαι υποψήφιος σήμερα και να πάμε σε εκλογές.

Κάναν τα πάντα μόνοι τους, καταφέραμε τελικά και μπήκαμε μέσα με λίγο αναμπουμπούλα. Καθίσαμε λοιπόν στον χώρο της Γενικής Συνέλευσης κανονικά πρώτα και μετά αφού είδαμε ότι κάτι γινόταν και δεν προχωρούσε η διαδικασία, είχαμε μάθει πως στα αποδυτήρια δίπλα (βλέπε κεντρική φωτογραφία) καλούσαν έναν έναν προσωπικά και τους έβαζαν μέσα από την πίσω πόρτα. Ειλικρινά απίστευτα πράγματα. Ξέρω ότι ακούγεται παράξενο αλλά υπάρχουν ντοκουμέντα, υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες και ηχητικά τα οποία έχουμε κρατήσει και όλα αυτά μαζί με ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει προηγηθεί, θα χρησιμοποιηθούν στο διαιτητικό για να φύγουν. Θέλετε να πάμε μπροστά; Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση. Αυτό έδειξαν σήμερα οι ομάδες».

Ο κ. Μαζαράκος δεν ήθελε να κατονομάσει αυτούς που προχώρησαν στην παραπάνω κατάσταση τις σημερινές εκλογές. «Γνωρίζω πως λειτουργούν και τι έκαναν αλλά δεν περίμενα πραγματικά να συναντήσω σήμερα αυτή την κατάσταση. Θλίβομαι» ανέφερε καταληκτικά και πρόσθεσε πως «θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες, όλους τους αντιπροσώπους που έδειξαν σήμερα με την ψήφο τους ότι θέλουν την αλλαγή».

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα