18.8 C
Arta
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Επιστολή Γ. Στύλιου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Αρταίων σχετικά με το Ξενία – Αντιδράσεις από παρατάξεις και κόμματα

Διαβάστε

- Advertisement -spot_img

Με δήλωση του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος κάνει γνωστό πως θα αποστείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων επιστολή, με την οποία θα ζητά να επανεξεταστεί το τωρινό πλάνο αξιοποίησης του Ξενία. Να αλλάξει δηλαδή η προτεινόμενη χρήση του κτηρίου, προχωρώντας στην τουριστική του αξιοποίηση, να μετατραπεί σε Ξενοδοχείο. 

Η κίνηση αυτή του υφυπουργού προκάλεσε τις αντιδράσεις των αντιπολιτευτικών παρατάξεων με τις συμμαχόμενες παρατάξεις της Τζένης Ταπραντζή και του Γιάννη Παπαλέξη να προχωρούν σε ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για σκηνοθετημένη παράσταση και στημένες δημοσκοπήσεις.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τον Σύριζα Άρτας, ο οποίος αναφέρει την πιθανότητα να χαθεί η χρηματοδότηση για το Ξενία και να μείνει ακόμη 20 χρόνια κλειστό.

Η δήλωση του κ. Στύλιου

«Στις καθημερινές συνομιλίες μου με τους πολίτες της Άρτας, μου μεταφέρεται συχνά η αγωνία τους για την αξιοποίησή του κτηρίου του Ξενία. Το αίτημα των πολιτών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Ζητούν το Ξενία να αποκτήσει μια χρήση ξενοδοχειακή, σύγχρονη και οικονομικά βιώσιμη. Με στόχο να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και απασχόλησης για την πόλη μας.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα Παρατηρητής, κατέγραψε το γεγονός πως η πλειοψηφία των πολιτών του Νομού της Άρτας, σε ποσοστό 63%, και σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Αρταίων, επιθυμούν την επαναλειτουργία του Ξενία ως ξενοδοχείου. Να επιστρέψει, δηλαδή, μετά την ανακαίνιση του, στην χρήση για την οποία σχεδιάστηκε αρχικά. Αξίζει να σημειώσω, πως η έρευνα προσφέρει ένα ακόμα χρήσιμο στοιχείο, πως το 80% των πολιτών επιθυμεί την εκ νέου κατάθεση φακέλου στο ΚΑΣ με στόχο την αλλαγή της απόφασης.

Το Ξενία, αν αξιοποιηθεί, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα στην κοινή προσπάθεια των τελευταίων χρόνων να καταστήσουμε την Άρτα τόπο προσέλκυσης επισκεπτών. 

Η τοπική κοινωνία ζητά δράσεις και έργα αναπτυξιακά, ικανά να προσφέρουν προοπτική στην οικονομία της πόλης και να ενισχύσουν την απασχόληση. Αυτό είναι ένα αίτημα κοινό. Όλοι οι πολίτες το συμμερίζονται και το εκφράζουν. Σε αυτό το κοινό στόχο όλοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι του τόπου οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και συντεταγμένοι. 

Εγώ με τη σειρά μου απευθύνω επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία καλώ να επανεξεταστεί το τωρινό πλάνο αξιοποίησης του Ξενία. Δηλαδή να αλλάξει η προτεινόμενη χρήση του κτηρίου προχωρώντας στην τουριστική του αξιοποίηση, να μετατραπεί σε Ξενοδοχείο. 

Ο Δήμος, στον οποίο ανήκει το Ξενία, και το Δημοτικό συμβούλιο ως αρμόδιο, θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την αξιοποίηση του. Δεσμεύομαι, επιπλέον, πως αυτές τις αποφάσεις θα τις στηρίξω και θα τις υποστηρίξω σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί κοινή επιδίωξη και στόχο το Ξενία να αποκτήσει τη χρήση που οι πολίτες επιθυμούν και η πόλη της Άρτας χρειάζεται».

Το κοινό Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Αναγέννησης (Τζένη Ταπραντζή) και Γέφυρα στο Μέλλον (Γιάννης Παπαλέξης)

«Σε στημένες “δημοσκοπήσεις” με υποτιθέμενες υποψηφιότητες που στόχο έχουν να εργαλειοποιηθούν σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις ο Αρτινός λαός αντιτάσσει την παγερή αδιαφορία του.

Και επειδή πολλή συζήτηση προέκυψε στα social media για το ποιος πλήρωσε τι, καταδείχτηκαν με τον πλέον εμφανή τρόπο και με ονοματεπώνυμο οι σκηνοθέτες της παράστασης…(βουλευτές, δημοσιογράφοι, δήμαρχοι, φυσικά πρόσωπα…).

Σε αυτούς λοιπόν που σε “σκηνικό Κολωνακίου” στήνουν προεκλογικά παιγνίδια με μοναδικό τους στόχο την εξαπάτηση των συνδημοτών μας αντιτάσσουμε το ΟΡΑΜΑ μας για την ΑΡΤΑ που αξίζουμε!!».

Το σχόλιο του Σύριζα Άρτας

«Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του τοπικού βουλευτή της ΝΔ για το ΞΕΝΙΑ

Από τη μια καταλαβαίνουμε ότι είναι προεκλογική χρονιά και αισθάνεται την ανάγκη να ψαρέψει σε θολά νερά. Αλλά, από την άλλη, αναρωτιόμαστε:

– Τον ρώτησε τον κ. δήμαρχο, με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο κομματικό χαράκωμα και του οποίου αρμοδιότητα είναι η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ; Αυτός συμφωνεί;

– Θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη όταν χαθεί η χρηματοδότηση και όταν το ΞΕΝΙΑ παραμείνει κλειστό για άλλα 20 χρόνια, με αποτέλεσμα τελικά να ρημάξει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ’ ότι είναι σήμερα;

Το ζήτημα του ανοιχτού, προσβάσιμου σε όλους, Κάστρου και ΞΕΝΙΑ, που θα αποτελεί μέρος του ιστού και της καθημερινότητας της πόλης, με τους Αρτινούς και τους επισκέπτες να συγκεντρώνονται, όπως παλιά, στην καφετέρια και το εστιατόριο, είναι πολύ σημαντικό και ουσιώδες για να καταντά να χρησιμοποιείται ως εργαλείο μικροπολιτικής, ψηφοθηρικής, λαϊκίζουσας τακτικής».

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα