Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει σήμερα ο AIRETOS.GR αποδεικνύουν ότι στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας το παιγνίδι είναι ανοιχτό για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023.
Σε όλες τις περιφέρειες η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει περισσοτέρους πόρους, ορισμό θητειών, ένα μέρος της φορολογίας να πηγαίνει απευθείας στην Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης να μην εκφράζει αυστηρά τον κομματικό του φορέα.
Στο ερώτημα αν θα ψηφίζατε τον νυν περιφερειάρχη οι πολίτες απάντησαν:


Ένα δεύτερο σημαντικό ερώτημα αφορά στην ικανοποίηση από το έργο του νυν Περιφερειάρχη. Πως κρίνεται η θητεία τους;


Το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών της Ηπείρου από το έργο της απερχόμενης διοίκησης Καχριμάνη από «Καλή» και «Πολύ Καλή» εικόνα έχει το 37,9%, σε αντίθεση με το 48,2% που έχει «Κακή» ή «Πολύ Κακή» εικόνα. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» απάντησε το 12,9%.
Όσον αφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Περιφέρεια Ηπείρου, οι πολίτες απάντησαν:


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας αφορούν τη δυναμική του πρώτου γύρου και δεν αποκλείουν να υπερψηφιστεί ένας από τους εν ενεργεία περιφερειάρχες στον δεύτερο γύρο, καθώς η εκλογική μάχη εκεί καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και συμμαχίες.
Η Έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6848 άτομα από όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.