10.8 C
Arta
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Ευθύνες στα μέσα ενημέρωσης επιρρίπτει ο Δήμος Φιλιατών για την εγκατάλειψη των κουταβιών!

Διαβάστε

- Advertisement -spot_img

Με ανακοίνωση βγαλμένη από άλλες εποχές (50 περίπου χρόνια πριν) ήρθε η απάντηση του Δήμου Φιλιατών για την εγκατάλειψη των κουταβιών, η οποία ήρθε από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Τσότση Δημήτρη.

Έξι μέρες μετά την καταγγελία για την εξαφάνιση και την εγκατάλειψη των έξι κουταβιών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φιλιατών και ο εποχικός υπάλληλος, διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, έχει οριστεί από εισαγγελέα και ανακριτή τακτική δικάσιμος και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο, έχουν την υποχρέωση της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, δύο φορές το μήνα για τον αντιδήμαρχο και μία για τον εποχικό υπάλληλο.

Επίσης για τον αιρετό, ανακριτής και εισαγγελέας έθεσαν τον περιοριστικό όρο της μη άσκησης και αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων που είχε ως αντιδήμαρχος και αφορούν στην διαχείριση των ζώων, κάτι που η ανακοίνωση του Δήμου αποφεύγει να αναφέρει.

«Δεν δίστασαν να εμφανίσουν σε site και στην τοπική δημοσιογραφία κάδους απορριμμάτων στους οποίους εμφανίζουν τέσσερα κουταβάκια θανατωμένα, τα οποία δήθεν είχε θανατώσει πρώην συμβασιούχος υπάλληλος κατ’ εντολή του Αντιδημάρχου Φιλιατών» αναφέρει στην σχετική τοποθέτηση του ο Δήμος Φιλιατών, δίχως ωστόσο να επισυνάψει τα μέσα που προβάλαν κάτι τέτοιο αλλά και τις σχετικές φωτογραφίες.

Μάλιστα στην ανακοίνωση δεν επισυνάφθηκαν ούτε φωτογραφίες που να αποδεικνύουν τα όσα υποστηρίζονται: «Τα κουταβάκια αυτά, για την τύχη των οποίων δεν είχε καμία προσωπική εμπλοκή ο Δήμος Φιλιατών κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, άμεσα ανευρέθηκαν, ζουν και υπάρχουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και η υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σύμφωνα με τη βεβαίωση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας θεσπρωτίας».

Τέλος, όσον αφορά την έλλειψη επιχορήγησης του κεντρικού κράτους για την διαχείριση αδέσποτων ζώων που αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλήθεια, ποιες κινήσεις έχει κάνει ο Δήμος προς την κατεύθυνση αυτή; Έχει καταθέσει κάποια μελέτη για την ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων; Την έχει διεκδικήσει;

Η ανακοίνωση του Δήμου Φιλιατών

Τις τελευταίες αυτές ημέρες έγινε αρκετή συζήτηση και γράφτηκαν αρκετά σχόλια από ανεύθυνους «δοκησίσοφους» με παράλληλη παραπληροφόρηση σχετικά με τη δήθεν θανάτωση έξι (6) νεογέννητων κουταβιών, στην οποία εφέρετο ως εμπλεκόμενος πρώην συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Φιλιατών καθώς κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Μάλιστα δε, μερικοί ανεύθυνοι στη σκόπιμη προσπάθεια της εμπλοκής του Δήμου Φιλιατών στο θέμα αυτό, δε δίστασαν να εμφανίσουν σε site και στην τοπική δημοσιογραφία κάδους απορριμμάτων στους οποίους εμφανίζουν τέσσερα κουταβάκια θανατωμένα, τα οποία δήθεν είχε θανατώσει πρώην συμβασιούχος υπάλληλος κατ’ εντολή του Αντιδημάρχου Φιλιατών.

Κατά του πρώην εργαζόμενου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία ότι, ο δεύτερος αυτών, έδωσε εντολή εγκατάλειψης (και όχι θανάτωσης) με ενδεχόμενο να υπάρξει κίνδυνος υγείας αυτών.

Τα κουταβάκια αυτά, για την τύχη των οποίων δεν είχε καμία προσωπική εμπλοκή ο Δήμος Φιλιατών κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, άμεσα ανευρέθηκαν, ζουν και υπάρχουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και η υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σύμφωνα με τη βεβαίωση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας θεσπρωτίας.

Κατά συνέπεια, καμία θανάτωση κανενός κουταβιού δεν υπήρξε και είναι εντελώς ακατανόητη και ανεξήγητη η παραπάνω θέση αυτών που σκόπιμα και εκ του πονηρού διέδωσαν τη σχετική είδηση της δήθεν θανάτωσης αυτών.

Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Φιλιατών ουδεμία επιχορήγηση έχει λάβει για τη διαχείριση των αδέσποτων και όλες οι δαπάνες για τα εμβόλια, τις στειρώσεις και τις τροφές προέρχονται από το υστέρημα των πολιτών.

Χθες 21/11/2022, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία των κατηγορουμένων και, με τη σύμφωνη γνώμη της κ. εισαγγελέως και της κ. ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας στη σχηματισθείσα δικογραφία, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συμπολίτες μας ας εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για την πέραν της πραγματικής διάστασης και της σχετικής παραπληροφόρησης του θέματος.
Γραφείο Αντιδημάρχου
Τσότση Δημήτρη 

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα