30.4 C
Arta
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

ΛΑ.ΣΥ: Ενημερωτική συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών …και εις ανώτερα!

Διαβάστε

spot_img

Ανακοίνωση σχετικά με την μη πρόσκληση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας στη συνάντηση των Δημάρχων και του ΦΟΔΣΑ για το θέμα της δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ, εξέδωσε η ΛΑ.ΣΥ. Στην ανακοίνωση επισυνάπτει και την κοινή επιστολή των παρατάξεων και την απάντηση του Περιφερειάρχη.

«Η γενικόλογη και χωρίς εισήγηση ενημέρωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων που έχει γίνει 2 φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατόπιν ερωτήσεων της αντιπολίτευσης, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, έχει πραγματοποιηθεί «στο πόδι»,  με βάση όσα θυμάται ανάλογα με τα κέφια του ο κ. Περιφερειάρχης εκείνη την ώρα και όχι με βάση όσα αναλαμβάνει η υπηρεσία να αναφέρει με το «βάρος» της  υπογραφής της.

Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Περιφερειάρχης όφειλε κατ΄ ελάχιστο να καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ενημερωτική σύσκεψη της Δευτέρας με τους Δημάρχους και τα μέλη του ΦΟΣΔΑ, για να ενημερωθούν επιτέλους με επίσημο τρόπο.

Αντίθετα, όχι μόνο δεν τους κάλεσε, αλλά απάντησε αρνητικά και στο κοινό αίτημα που κατέθεσαν την Παρασκευή.

Στην γραπτή άρνηση του κ. Περιφερειάρχη διαβάζουμε ότι φέρει προσωπική ευθύνη για τις συμβάσεις που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων αφήνοντας να εννοηθεί ότι αφού έχει την ευθύνη ως πρόσωπο, άρα ο ίδιος καλεί όποιον θέλει στη σύσκεψη της Δευτέρας.

Ο κ. Περιφερειάρχης καλώς ή κακώς για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων φέρει πολιτική ευθύνη αλλά και νομική ευθύνη η οποία βαραίνει και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας που στηρίζουν με την ψήφο τους τις αποφάσεις όπως και την κυβέρνηση της ΝΔ που τον
στηρίζει.

Η υπογραφή μιας σύμβασης γίνεται κατόπιν απόφασης ενός συλλογικού οργάνου (Περιφερειακό Συμβούλιο ή Οικονομική Επιτροπή) και δεν μπορεί να συγχέεται με προσωπικές ευθύνες του ίδιου απέναντι στην οικογένεια ή τους οικείους του.

Η προσωπική-ιδιοκτησιακή αυτή αντίληψη του κ. Περιφερειάρχη ως επιστέγασμα της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει σε όλη τη θητεία που διανύουμε, οφείλει να απασχολήσει τους περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας, οι οποίοι συχνά εμφανίζονται το ίδιο μη ενημερωμένοι για τις αποφάσεις του  περιφερειάρχη, εξίσου όσο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης  αλλά κυρίως την κυβέρνηση της «φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας» της ΝΔ με τον ηπειρωτάρχη του 57% που στηρίζει.

Δυστυχώς, ο λαός έχει πληρωμένα όλα τα έργα που διαχειρίζεται ο κ. Περιφερειάρχης και ο λαός θα πληρώσει και τα πρόστιμα εξαιτίας των επιλογών του κ. Περιφερειάρχη, όπως πληρώνει και το κτίριο της περιφέρειας ακόμα και το μισθό που παίρνει ο κ. Περιφερειάρχη που μιλά για προσωπική ευθύνη.

Θέλει δε θέλει η ευθύνη του για διαρκή  θεσμική-πολιτική λογοδοσία υπάρχει.

Καλούμε κάθε τίμιο μεροκαματιάρη που αγωνίζεται να πληρώσει την εφορία στο κράτος, που πληρώνει 24% ΦΠΑ σε όλα τα είδη κατανάλωσης, που πληρώνει ανταποδοτικά τέλη στους Δήμους για τα έργα της διαχείρισης απορριμμάτων, να βγάλει συμπεράσματα για αυτούς που διαχειρίζονται τα λεφτά που του κλέβουν ποικιλοτρόπως και «νόμιμα» απ την τσέπη του.

Καλούμε την περιφερειακή αρχή να φέρει στο περιφερειακό συμβούλιο, υπηρεσιακή εισήγηση για το θέμα της λειτουργίας των ΣΜΑ που χορταριάζουν εδώ και χρόνια καθώς και συνολικά για τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν με τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΦΟΔΣΑ».

Η επιστολή των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, ότι ο κ. Περιφερειάρχης καλεί τους Δημάρχους και το
ΦΟΔΣΑ Ηπείρου για να συζητήσει το θέμα της δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ και
άλλες εκκρεμότητες που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων.
 
Παρά το γεγονός ότι οι Δήμαρχοι της Ηπείρου για τα θέματα της διαχείρισης των
απορριμμάτων εκπροσωπούνται από το ΦΟΔΣΑ, εντούτοις η πρόσκληση έχει σταλεί σε
όλους τους Δημάρχους καθιστώντας τη συνάντηση ένα μη αποφασιστικό σώμα . 
 
Ταυτόχρονα όμως, κι ενώ οι αιρετοί α’ βαθμού τοπικής διοίκησης θα συζητήσουν για τη
δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ, το περιφερειακό συμβούλιο ουδέποτε ενημερώθηκε
με υπηρεσιακή εισήγηση, για τυχόν προβλήματα στη δοκιμαστική λειτουργία ή για
εκκρεμότητες στη μεταβίβαση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
 
Με την παρούσα σας καλούμε να στείλετε πρόσκληση με την ακριβή ώρα και το  τόπο
στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ώστε όσοι επιθυμούν,  ή οι
αντιπρόσωποι που θα ορίσουν, να συμμετέχουν για να ενημερωθούν για την
κατάσταση.
Iωάννινα 23 Σεπτεμβρίου 2022

Για τις παρατάξεις :
Κοινό των Ηπειρωτών
Γιώργος Ζάψας
Ορίζοντες Ηπείρου
Σπύρος Ριζόπουλος
Ηπειρος Όλον
Δημήτρης Δημητρίου
Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου
Γιώργος Πρέντζας

Η απάντηση του Περιφερειάρχη

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα