14.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Εθνική κλείδωσε την πρόκριση με την Μ. Βρετανία και θα παίξει για την πρωτιά του Ομίλου με τους Ουκρανούς

Διαβάστε

spot_img

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε την Μεγάλη Βρετανία με 93-77, πέτυχε το 3/3 και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την πρωτιά του ομίλου στο Eurobasket. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολεύθηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή της, βρήκε λύσεις και κατέκτησε εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα σε ένα παιχνίδι όπου πήραν ανάσες αρκετοί βασικοί, βγήκαν μπροστά καινούριοι πρωταγωνιστές και έδειξε πανέτοιμος ο Γιώργος Παπαγιάννης μετά τον τραυματισμό του. 

Μετά τα δύσκολα παιχνίδια και τις νίκες κόντρα σε Κροατία και Ιταλία, ο Δημήτρης Ιτούδης άφησε εκτός τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ενώ χρησιμοποίησε αρκετά διαφορετικά σχήματα, ξεκουράζοντας παράλληλα και τους υπόλοιπους βασικούς.

Η Εθνική ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, έφτασε να προηγηθεί με +10(33-22) αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 46-43 υπέρ της «γαλανόλευκης», η οποία είχε σε πολύ καλό απόγευμα τους Σλούκα και Λούντζη.

Στη τρίτη περίοδο η Ελλάδα… πάτησε γκάζι και από το 55-52 έκανε ένα σερί 16-6, έφτασε το σκορ στο 71-58 και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα για την νίκη,  με τον Σλούκα να ηγείται των προσπαθειών της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Η επίσημη αγαπημένη δεν σταμάτησε στο τέταρτο δεκάλεπτο, έκανε επίδειξη δύναμης και ανέβασε την διαφορά. Το τελικό 93-77 δείχνει την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και πλέον η Ελλάδα προετοιμάζει το επόμενο παιχνίδι της, αύριο κόντρα στην Ουκρανία.

Για την πρωτιά με Ουκρανία 

Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ 2022 για την Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται αήττητο και «αγκαλιά» με την Ουκρανία στο «ρετιρέ» του 3ου ομίλου στο Μιλάνο και στη σημερινή μεταξύ τους μονομαχία θα κριθεί η ομάδα που θα «σφραγίσει» την πρωτιά (6/9, 18:00, ΕΡΤ1). 

Η σημερινή αντίπαλος της «γαλανόλευκης» διακρίνεται για τις αμυντικές ικανότητες της, ενώ αρέσκεται να «χτυπάει» μέσα στο καλάθι. Η Ουκρανία παίζει σκληρά και διαθέτει ψηλά και βαριά κορμιά, που είναι ικανά να κάνουν τη… ζημιά στην αντίπαλη ρακέτα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή νίκη επί της Ιταλίας, από την οποία έλειπε ο κλασικός σέντερ. Τεράστια, πάντως, είναι και η προσφορά του Σβι Μιχάιλιουκ στην περιφέρεια, με τον σούτινγκ γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς να ξεχωρίζει στην πέμπτη θέση των σκόρερ του Ευρωμπάσκετ με μέσο όρο 20 πόντους, ενώ την μεγαλύτερη «ζημιά» στις αντίπαλες ομάδες κάνει η συγκέντρωση και το πείσμα των Ουκρανών, καθώς παλεύουν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα