17.8 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Ντροπή για τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας»

Διαβάστε

spot_img

Με αναφορές στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση των πυρκαγιών ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», που ισχυρίζονται ότι οι φωτιές σβήνουν από μόνες τους, να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στις προσπάθειες των πυροσβεστών που δεν κοιμούνται νύχτες ολόκληρες προσπαθώντας να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα ξεχνώντας πως μερικούς μήνες πριν, δυνάμεις της αστυνομίας πετούσαν νερό με την «Αύρα» σε πορεία των εποχικών πυροσβεστών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες για εμπρησμούς, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους μαχητές της πρώτης γραμμής που σβήνουν καθημερινά πάνω από 50 φωτιές κατά μέσο όρο.

Τόνισε επίσης ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες μέρες με τις φωτιές επισημαίνοντας ότι θα ενισχυθούν οι άνεμοι και θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε επιφυλακή.

Αναφερόμενος στην ενέργεια, ο πρωθυπουργός είπε: «Χτίζουμε εθνικά αναχώματα απέναντι στις ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο, εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια που είναι αυξημένα λόγω της καλής απόδοσης της οικονομίας. Το φυσικό αέριο έχει 10πλασιαστεί τον τελευταίο καιρό».

Αναφέρθηκε επίσης στη ρύθμιση του ΥΠΕΝ που δεν αφήνει περιθώρια για καταστρατήγεις και επιπλέον χρεώσεις στα πάγια σε βάρος καταναλωτών.

Ακόμη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των βάσεων λέγοντας ότι φέτος θα γίνουν νωρίτερα από ό,τι ποτέ.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα