25.4 C
Arta
Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Κανένα νεότερο για την πόλη, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πρέβεζα – «Πυλώνας ανάπτυξης το λιμάνι Ηγουμενίτσας»

Διαβάστε

- Advertisement -spot_img

Την Πρέβεζα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, σε συγκέντρωση σε παραλιακό καφέ της πόλης, επανέλαβε την απόφασή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ εξήγγειλε τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους». Αυτή ήταν και η μόνη εξαγγελία του πρωθυπουργού από την Πρέβεζα καθώς ο Κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε τίποτα νεότερο όσον αφορά την σύνδεση της περιοχής με τους οδικούς άξονες, δεν έκανε καμία δέσμευση, θεωρώντας ίσως πως ο Νομός έχει όλα τα προβλήματα του λυμένα!

«Είμαστε μια Κυβέρνηση, η οποία δίνει έμφαση στα έργα και όχι στα λόγια και φυσικά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε. Θα ολοκληρώσουμε την Αμβρακία μέσα στο 2023, θα ολοκληρώσουμε και την υποθαλάσσια της Λευκάδας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε γρήγορη σύνδεση. Θα προχωρήσουμε και σε όλα τα σημαντικά έργα υποδομής στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ό,τι έχουμε πει θα γίνει πριν το τέλος της θητείας μας, όπως έχουμε δεσμευτεί, στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Ο Πρωθυπουργός περπάτησε στο κέντρο της πόλης της Πρέβεζας και συνομίλησε με πολίτες. Ακολούθως επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, όπου τον υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού,  Λίνα Μενδώνη και τον ενημέρωσε μαζί με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Γιώργο Ρήγινο, για την πορεία των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πυλώνας ανάπτυξης το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Πυλώνα ανάπτυξης, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο λιμάνι ο υπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Πορφύρης. Ξεναγήθηκε στα έργα της Γ’ φάσης του λιμένα που είναι σε εξέλιξη και στο εν λειτουργία λιμάνι, που εξυπηρετεί καθημερινά με 18 πλοία την ακτοπλοΐα από και προς Ιταλία.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών οι οποίες, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν το 2023.«Μιλάμε για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής Ελλάδας και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί οι επενδύσεις προχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα και πια ολοκληρώνονται -όπως με ενημέρωσαν- εντός του επόμενου έτους για ένα πλήρες λιμάνι, εμπορικό, επιβατικό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Τα έργα αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου για την αύξηση των εξυπηρετούμενων δρομολογίων, την ασφαλή διακίνηση εμπορευμάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δεδομένου ότι η Ηγουμενίτσα αποτελεί μία από τις δύο μεγάλες πύλες της Ελλάδας προς τα δυτικά,  έχει ενταχθεί στο κύριο δίκτυο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και αποτελεί Λιμένα Διεθνούς Ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Ιωάννης Λώλος και Σπυρίδων Παππάς, αντίστοιχα, έθεσαν στον πρωθυπουργό το ζήτημα της απόδοσης στην αυτοδιοίκηση των χερσαίων εκτάσεων που σήμερα διαχειρίζεται Οργανισμός Λιμένος. Και από τα πρωθυπουργικά χείλη δόθηκε η υπόσχεση ότι η χερσαία ζώνη θα αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες πριν εγκατασταθεί στο λιμάνι ο ιδιώτης επενδυτής.

Ως γνωστόν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας βρίσκεται στη φάση της αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, με παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του. Ο πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον το αίτημα των δημάρχων για την κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το Μαυρομμάτι στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έργο που συμπεριλαμβάνει και την Περιφερειακή οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα