Το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα άνοιξε έναν νέο δρόμο στην Ελλάδα το Δρόμο του τυριού, μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Ίντερεγκ, χρηματοδοτούμενο από Ελλάδα και Αλβανία.
Συγκεκριμένα στις 7-8 Ιουλίου, έγινε ένα πιλοτικό ταξίδι, που απευθυνόταν σε δημοσιογράφους διαπιστευμένους στον πρωτογενή τομέα, επαγγελματίες της γευσιγνωσίας Αρχιμάγειρες-Chef και ανθρώπους της κουλτούρας της Διατροφής, ακολουθώντας μια πρωτόλεια διαδρομή με αφετηρία την Άρτα και δια μέσου Ιωαννίνων και Πωγωνίου στο Αργυρόκαστρο στην Αλβανία.
Η διαδρομή περνούσε από παραδοσιακά τυροκομεία και Ξενώνες όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τυριά και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις των τυροκομείων.