10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εισαγγελέας: «Αποφασισμένος να σκοτώσει την Καρολάιν ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος»

Διαβάστε

spot_img

«Αποφασισμένος να σκοτώσει την Καρολάιν ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος» κατά την εισαγγελέα της έδρας. Στην αγόρευση της η  εισαγγελική λειτουργός κατέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι ήταν ένα βρασμώ ψυχικής ορμης. 

«Ήταν αποφασισμένος  να σκοτώσει. Κοίμισε το παιδί και ανέβηκε στο δωμάτιο για να δολοφονήσει την Καρολάιν. Το ότι τράβαγε τα μαλλιά του, όπως μας είπε στην απολογία, δεν συνάδει με την κατάθεση του αστυνομικού ότι ήταν ψύχραιμος. Ακόμη και το επιχείρημα αν ότι την σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε διότι εναπόθεσε το παιδί δίπλα στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της σκληρότητας του, ήθελε να είναι να αποτελέσει το παιδί το σκηνικό του φόνου» ανέφερε η εισαγγελέας.

Κατα την αγόρευση της, η εισαγγελική λειτουργός ανάφερε ότι «ο δόλος  του δράστη ήταν να συγκαλύψει το έγκλημα», εκτιμώντας ότι  «είναι αδιάφορο πότε  ο κατηγορούμενος συνετέλεσε την ιδέα. Αν ήταν λίγες ημέρες πριν ή λίγες ώρες…». 

Η εισαγγελικός η λειτουργός χαρακτήρισε αδιαχώριστο γεγονός και την δολοφονία του ζώου.

«Φέρθηκε με την ίδια σκληρότητα και στο σκύλο. Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα. Πέθανε από ασφυκτικό θάνατο. Απαγχονίστηκε. Όσο και αν διατείνεται ότι αγαπά τα ζώα, έπρεπε να το θυσιάσει.. Ένα ημίαιμο κουτάβι δεν παρέπεμπε σε φύλακα για να το σκοτώσουν οι ληστές. Κατά την κρίση μου κανένας ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει ένα σκυλί. Αφού το κρέμασε στην σκάλα με το λουρί του, απομακρύνθηκε για να μη δει το βασανισμένο τέλος του ζώου». 

«Είχε χρόνο να κάνει πίσω»

Κατά την έναρξη της αγόρευσής της η  εισαγγελέας είπε: 

«Σκεφτόμουν ότι η πρόταση της εισαγγελέως θα μπορούσε να ανοίξει και να κλείσει με την ετυμηγορία γιατί για μένα όσα έγιναν είναι αυταπόδεικτα. Το παράλογο της τέλεσης των εγκλημάτων αυτής της δίκης, με παραπέμπει στο αναίτιο, δηλαδή την αιτία που οδηγήθηκαν τα πράγματα στο έγκλημα», είπε η εισαγγελέας και αναφέρθηκε στην δολοφονία του θύματος.

«Όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροπόρους οδούς της Κάρολαιν είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία. Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου, είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου», πρόσθεσε. 

Πώς την σκοτωσε

«Την πλάκωσε με όλο του το σώμα για να μην αντιδράσει. Καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι το smartwatch και τα 17 βήματα που κατέγραψε ήταν οι κινήσεις των χεριών της. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μπορεί να ακούσουν οι γείτονες. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος» είπε η εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντας «θεία δίκη» την αμέλεια του κατηγορούμενου να αφαιρέσει το ρολόι της Κάρολαιν.

«Ο κατηγορούμενος ξέχασε να αφαιρέσει το ρολόι της Κάρολαιν και αυτό είναι Θεία Δίκη γιατί έδωσε αρκετά στοιχεία», συνέχισε η εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας «αγωνιώδη τον θάνατό της». 

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα