20.8 C
Arta
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Το εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΒΕΕ στην Άρτα, επισκέφθηκε η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Διαβάστε

- Advertisement -spot_img

Τις εγκαταστάσεις της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΒΕΕ, μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, στον Αμμότοπο Άρτας, επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής (13/05) οι μαθητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Η ξενάγηση των μαθητών στον χώρο του εργοστασίου, ξεκίνησε από την μονάδα παραγωγής της ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ, μιας και το εν λόγω προϊόν, αποτελεί την πιο πολυβραβευμένη φέτα στον κόσμο, έχοντας αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση, κερδίζοντας  βραβεία και διακρίσεις στους διαγωνισμούς που συμμετέχει επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της εταιρείας στην παραγωγή ποιοτικών επώνυμων προϊόντων.

Οι προϊστάμενοι κάθε τμήματος που ανέλαβαν την ξενάγηση, εξήγησαν στους μαθητές τα πόστα και τα μερίδια ευθύνης τους, τονίζοντας πως το εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ επεξεργάζεται περίπου 35.000 τόνους 100% ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος τον χρόνο, συνθέτοντας μια πλήρη γκάμα ελληνικών παραδοσιακών τυριών (Φέτα ΠΟΠ, Λευκά Τυριά, Τυρογάλακτος, Σκληρά και Ημίσκληρα Τυριά).

Οι μαθητές είδαν από κοντά τους χώρους ωρίμανσης των τυριών, το τμήμα ποιοτικού ελέγχου του εργοστασίου όπου γίνεται η διενέργεια όλων των απαραίτητων χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων από την πρώτη ύλη- γάλα μέχρι την τελική συσκευασία των τυριών, και παρατήρησαν την συμβολή της τεχνολογίας, της έρευνας και ανάπτυξης  πάντα με σεβασμό στην παράδοση.

Τέλος, στους μαθητές μίλησε ο διευθυντής του εργοστασίου, Κωνσταντίνος Μπλέκος, εξηγώντας πως η ΗΠΕΙΡΟΣ έχει επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα και στις 5 ηπείρους αποτελώντας πρεσβευτή των Ελληνικών ΠΟΠ τυριών σε όλο τον κόσμο.

Ιστορικά

Η ιστορία της εταιρίας ΗΠΕΙΡΟΣ, ξεκινά το 1994, στον Αμμότοπο Άρτας. Τα πρώτα προϊόντα που λάνσαρε στην Ελληνική αγορά ήταν η Φέτα, η Κεφαλογραβιέρα και η Μυζήθρα. Παράλληλα, την ίδια χρονιά η ΗΠΕΙΡΟΣ, λάνσαρε πρώτη την συσκευασμένη φέτα σε άλμη, για την καλύτερη συντήρησή της και από τότε συνεχίζει να καινοτομεί διαρκώς και να “ανοίγει” νέες προϊοντικές κατηγορίες.  Σήμερα είναι η no1 μάρκα τυροκομικών προϊόντων στην Ελληνική αγορά, με ηγετικό μερίδιο στην ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται σε 23 χώρες του εξωτερικού και στις 5 ηπείρους.

Η Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων είναι η μοναδική σχολή τεχνιτών Τυροκομίας – Γαλακτοκομίας της Ελλάδας και υπολογίζεται πως από το 1934 έως σήμερα, η Σχολή έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.000 τεχνίτες τυροκομίας.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα