24 C
Arta
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Καταγγελία σε βάρος αντιδημάρχου της Άρτας για νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε

spot_img

Εσωκομματικές διαμάχες ξέσπασαν στην Άρτα και συγκεκριμένα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις εκλογές των Συνέδρων και των ηγεσιών στις Νομαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές.

Με γραπτή του ανακοίνωση, ο υποψήφιος σύνεδρος του κόμματος Ηλίας Καρίνος ο οποίος είναι και πρόεδρος στην Κοινότητα Παχυκάλαμου, καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές και στρέφει τις βολές του κατά του αντιδημάρχου Αρταίων Σωτήρη Χρηστούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Καρίνο, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία των εκλογών, υπήρχαν ήδη ψηφοδέλτια με το όνομα του Σωτήρη Χρηστούλη στην κάλπη, με ψηφοφόρους…ακόμα και νεκρούς!

Ο κ. Καρίνος προαναγγέλλει μάλιστα μηνύσεις και αγωγές σε βάρος της συμμορίας – αλητείας όπως τη χαρακτηρίζει.

Στην γραπτή ανακοίνωση που έστειλε ο ίδιος αναφέρει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη:

«Δύο μέρες πριν διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές μου φάνηκε παράξενο έως και ύποπτο ο αντιδήμαρχος Αρταίων, ο οποίος εκλέγεται στον Δήμο Αρταίων, να θέσει υποψηφιότητα στον δήμο Νικολάου Σκουφά που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτήν την περιοχή.

Μιλώντας με ανθρώπους στο Κομπότι, έδρα του εκλογικού κέντρου, με συμβούλευαν να προσέχω διότι όλα ήταν στημένα και ότι επίσης λόγω της μεγάλης απήχησής μου στον συγκεκριμένο δήμο, θα προσπαθούσαν να κάνουν παράνομες πράξεις.

Το βράδυ του Σαββάτου 07/05/2022, μια μέρα πριν τις εκλογές, ο συνυποψήφιος σύνεδρος Σωτήριος Χρηστούλης, χωρίς να έχει κάποια απολύτως αρμοδιότητα μετέφερε όλα τα υλικά των εκλογών από την Άρτα (ψηφοδέλτια, καταστάσεις, φακέλους) και τα παρέδωσε στον κουμπάρο του, κάτοικο Κομποτίου. Τότε βεβαιώθηκαν οι υποψίες μου ότι επειδή θα λάμβανα πάνω από 150 ψήφους στον συγκεκριμένο δήμο, θα προσπαθούσαν να προχωρήσουν σε νοθεία.

Το πρωί της Κυριακής των εκλογών 08/05/2022 στις 06:30 το πρωί πήγα στο εκλογικό κέντρο στο Κομπότι και ο μοναδικός που ήταν εκεί ήταν ο Ευστάθιος Τσαντούκλας με όλα τα έγγραφα των εκλογών.

Εκεί διαπίστωσα μετά λύπης μου ότι υπήρχαν ήδη δέκα φάκελοι ψηφοφορίας μέσα στις κάλπες, μισή ώρα πριν ξεκινήσει η διαδικασία και σαράντα ψηφοδέλτια έτοιμα πάνω στο τραπέζι της εφορευτικής επιτροπής τα οποία είχαν ήδη σταυρό προτίμησης τον Σωτήριο Χρηστούλη!

Διαπιστώθηκε μετά ότι και οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια που ήταν ήδη μέσα στην κάλπη των συνέδρων είχαν σταυρό προτίμησης τον συγκεκριμένο κύριο. Επίσης υπήρχε και κατάσταση ψηφισάντων μελών (που δήθεν ψήφισαν) που είτε είχαν πεθάνει είτε διέμεναν σε άλλο μέρος της Ελλάδος.

Πήρα όλα τα τεκμήρια της συμμορίας – αλητείας και κάλεσα τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής κ. Σερέτη Αλέξανδρο και την αστυνομία η οποία κατέγραψε το γεγονός. Όταν ήρθε, ο Ευστάθιος Τσαντούκλας εξαφανίστηκε από το εκλογικό κέντρο.

Ο Γραμματέας αμέσως προσπάθησε να δώσει πολιτική λύση μεταφέροντας σε μένα την παραίτηση του συνυποψήφιου Σωτήριου Χρηστούλη φέρνοντας καινούρια ψηφοδέλτια χωρίς την υποψηφιότητα του εμπλεκόμενου σύνεδρου.

Επίσης τηλεφώνησε και σε μένα ο συγκεκριμένος σύνεδρος και μου είπε να μην δώσω συνέχεια στο θέμα διότι παραιτήθηκε.

Περίπου στις 12:00 ήρθαν τα καινούργια ψηφοδέλτια και 2 άτομα για εφορευτική επιτροπή, όμως τελικά αποφάσισε να μην διεξαχθούν οι εκλογές διότι οι περισσότεροι είχαν φύγει.

Κάνουν τεράστιο κακό στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η συνέχεια θα δοθεί στα όργανα του κινήματος ζητώντας την διαγραφή των υπεύθυνων για το τεράστιο φιάσκο, επίσης θα υποβληθούν μηνύσεις – αγωγές σε αυτούς που πήγαν το κίνημα πίσω 50 και πλέον χρόνια, θυμίζοντας μαύρες εποχές του παρελθόντος».

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα