10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ρότζερ Γκερέιρο στο BN Sports: «Αγαπάω την ΑΕΚ, είναι μέσα στη καρδιά μου – Οι εμπειρίες του Κριχόβιακ θα την ανεβάσουν επίπεδο» 

Διαβάστε

spot_img

Μορφή από τις λίγες που έχουν αποτυπωθεί στις μνήμες των φίλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ρότζερ Γκερέιρο έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ και μιλάει αποκλειστικά στο BNSports για το πέρασμά του στην Ένωση αλλά και το νέο μεταγραφικό της απόκτημα, τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Η στιγμή που έχει βυθιστεί στον πάγκο της ΑΕΚ, δευτερόλεπτα μετά τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική, είναι η τελευταία και πιο δυνατή εικόνα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ετικέτα σε αυτό θα μπορούσε να είναι: «Κρίμα». Όχι για το γεγονός πως η Ένωση έπεσε κατηγορία αλλά επειδή ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, είχε τόσο δύσκολο επίλογο στη χώρα μας.

3464582.jpg

Ο Ρότζερ Γκερέιρο έγινε από τους λίγους ξένους παίκτες που αγαπήθηκαν στην ΑΕΚ καθώς για τέσσερα χρόνια, πρόσφερε απλόχερα τον εκρηκτικό συνδυασμό Πολωνού και Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, στα ελληνικά γήπεδα. Δύο χώρες που έχουν αφήσει επιτυχημένο στίγμα στη χώρα, χώρεσαν σε έναν άνθρωπο.

Ο, πλέον 39χρονος, παλαίμαχος μεσοεπιθετικός, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράζεται τα όσα έζησε με την Ένωση αυτά τα τέσσερα χρόνια. Τα καλά, τα κακά και μία δόση αγάπης προς τους Έλληνες οπαδούς. Φυσικά, δεν γινόταν να μην αναφερθεί στον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.

Αναλυτικά είπε:

  • Μίλησέ μου για τον Κριχόβιακ. Σου είχε πει τίποτα για την ΑΕΚ; Μπορεί να την βοηθήσει;

«Δεν είχαμε μιλήσει αλλά ήξερα για ότι θα ερχόταν στην ΑΕΚ. Δεν έχουμε τόση επαφή καθώς άρχισε να παίζει στην Εθνική Πολωνίας αφότου σταμάτησα εγώ. Ξέρω πως είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και σίγουρα θα βοηθήσει την ΑΕΚ. Αυτό είναι δεδομένο. Κάποιοι έχουν πει πως είναι 10άρι αλλά κατά τη γνώμη μου είναι ένα καθαρό 8άρι. Box-to-box παίκτης και θα βοηθήσει την ομάδα στη μεσαία γραμμή και συνολικά στο παιχνίδι της»

  • Το πιο δυνατό και αδύναμο σημείο του;

«Δεν τον έχω παρακολουθήσει τόσο πολύ αλλά το γεγονός πως έχει τόση εμπειρία και με τόσες ομάδες, από μόνο του λέει πολλά. Έχει παίξει σε μεγάλα κλαμπ και έχει συλλέξει εμπειρίες και παιχνίδια που τον βοηθούν να ανεβάζει το επίπεδο σε κάθε ομάδα που παίζει. Το ίδιο θα συμβεί και με την ΑΕΚ πιστεύω»

  • Σχετικά με εσένα, παρακολουθείς την ΑΕΚ;

«Εδώ στη Βραζιλία δεν έχουμε τόση ενημέρωση για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά είμαι οπαδός της ΑΕΚ. Από τους πολύ καλούς οπαδούς. Όλοι ξέρουν πως υπήρξαν πολλά προβλήματα όταν έπαιζα εκεί αλλά αγάπησα και αγαπάω τον κόσμο της και, βέβαια, εύχομαι τα πάντα να πηγαίνουν καλά για την ομάδα αλλά και την Ελλάδα γενικά»

  • Τι θυμάσαι από τη μέρα του υποβιβασμού το 2013;

«Ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Όλοι έχουν την φωτογραφία μου που κλαίω. Μέχρι την τελευταία στιγμή έκανα τα πάντα για να σωθεί η ομάδα και ένιωσα πάρα πολύ άσχημα αλλά όλα πήγαιναν χάλια. Και εκτός γηπέδου. Από το κακό στο χειρότερο. Η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα, δεν μας πλήρωναν, το κλίμα ήταν βαρύ»

  • Τι πήγε τόσο στραβά τότε και η ΑΕΚ υποβιβάστηκε;

«Εκείνη τη σεζόν παίξαμε με πολλούς νέους παίκτες επειδή η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αγοράσει ποδοσφαιριστές. Συνέβησαν αρκετά για να πέσουμε αλλά το θέμα είναι πως η ΑΕΚ επέστρεψε, παίζει Ευρώπη και εύχομαι τα πάντα να πηγαίνουν καλά και εύχομαι μία μέρα να… πληρωθώ για όσα μου χρωστούσαν γιατί έβαλα την ΑΕΚ στην καρδιά μου, κάτι που δεν έκαναν εκείνοι (όχι οι οπαδοί) με εμένα»

guerreiro_235951.jpg

  • Το έχεις σαν παράπονο αυτό με τα λεφτά;

«Προσπάθησα να κάνω τα πάντα για την ΑΕΚ ενώ εκείνη όχι τότε. Ξέρω πως όλα άλλαξαν από τότε. Διοίκηση, προπονητές, εταιρία. Όμως η ΑΕΚ είναι μία. Ήξεραν πως από την στιγμή που δεν με πληρώνουν, θα με έχαναν και ελπίζω κάποια στιγμή να με καλέσει κάποιος από την ομάδα και να μου προσπαθήσουμε να βρούμε μία «χρυσή» τομή για να πάρω τα λεφτά μου. Έστω ένα μέρος των χρημάτων. Απλώς για να δείξουν πως σέβονται όσα έκανα. Γιατί την αγάπησα αυτή την ομάδα. Το εύχομαι να συμβεί. Ωστόσο εγώ συνεχίζω να την αγαπάω και θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Αυτό δεν αλλάζει για τίποτα»

  • Θες να ευχηθείς κάτι στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Μόνο επιτυχίες και να πηγαίνει η ΑΕΚ ψηλά. Αυτό θέλω μόνο και πω στον λαό της ΑΕΚ πως τον αγαπάω και ότι είμαι ένας από αυτούς»

225329.jpg

www.bnsports.gr

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα