14.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έληξε η εκεχειρία. Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο

Διαβάστε

spot_img

Έληξε στις 21:00 ώρα Ελλάδας η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και ήχησαν εκ νέου οι σειρήνες του Κιέβου.

Οι κάτοικοι της πόλης έλαβαν στα κινητά τους ένα μήνυμα SMS με οδηγίες για απομάκρυνση από τα σπίτια τους, με μια αποσκευή με λίγα ρούχα και τρόφιμα, ενώ έδινε οδηγίες και για τα παιδιά.

Ο κλοιός των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα σφίγγει ασφυκτικά, ενώ αναμένεται η έφοδος στην πόλη του Κιέβου. Νωρίτερα, και εν μέσω της περιόδου εκεχειρίας, η Ουκρανία κατήγγειλε τη ρωσική πλευρά για «θηριωδίες», με επιθέσεις στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης αλλά και σε νοσοκομείο παίδων της περιοχής, σε βομβαρδισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 17 ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή 16 πόλεις και χωριά στα περίχωρα του Κιέβου βρίσκονται στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων. Σε αυτές τις περιοχές, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι Ρώσοι λεηλατούν οικίες και καταστήματα.

Νωρίτερα σήμερα οι Ουκρανοί κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό Su-27 πάνω από το Κίεβο. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικία. Ο πιλότος έχασε τη ζωή του αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Εντωμεταξύ αίσθηση προκαλούν οι αναφορές για τον θάνατο αμάχων από την ώρα που ξεκίνησε η Ρωσική εισβολή. 67 παιδιά σκοτώθηκαν αναφέρει το Κίεβο. 1.424 είναι συνολικά οι νεκροί άμαχοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τη χρήση θερμοβαρικών βλημάτων από τη Ρωσία καταγγέλει η Δύση Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει: “Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί το οπλικό σύστημα TOS-1A στην Ουκρανία, το οποίο αξιοποιεί τη δύναμη των θερμοβαρικών πυραύλων”. Να θυμίσουμε ότι η χρήση τέτοιων βομβών απαγορεύεται βάσει της Συνθήκης της Γενεύης.»


- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα