17.8 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση με την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Γ. Γκολομάζος

Διαβάστε

spot_img

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Άρτα η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα κα Iveta Hricova συναντήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Άρτας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Γκολομάζο, με σκοπό μια συνάντηση γνωριμίας και μια διερευνητική συζήτηση για θέματα που αφορούν στις δύο χώρες.

Η Πρέσβης της Σλοβακίας, κα Iveta Hricova δήλωσε πρόθεση συνεργασίας μεταξύ της Άρτας και μικρών πόλεων της Σλοβακίας, με αντίστοιχα δημογραφικά χαρακτηριστικά , με σκοπό την «γνωριμία» των δύο λαών και πόλεων και κατ’ επέκταση τη δημιουργία ισχυρών δεσμών και σχέσεων, οι οποίες δυνητικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμπορικές συναλλαγές (εξαγωγές – εισαγωγές τοπικών προϊόντων), την ανταλλαγή καλών πρακτικών και γνώσεων, την ανάπτυξη
τουριστικού ενδιαφέροντος στις περιοχές αυτές, ανταλλαγές φοιτητών και μαθητών και άλλες δράσεις που θα οδηγήσουν σε ωφέλεια όλων.

Ο κος Γκολομάζος ευχαρίστησε την κα Πρέσβη για την επίσκεψή της στο Επιμελητήριο και χαιρέτισε την εν λόγω συνάντηση, αναφέροντας τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από διμερείς συνεργασίες των δύο χωρών και συγκεκριμένα της πόλης της Άρτας με πόλεις της Σλοβακίας. Τόνισε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής της Άρτας, τους κλάδους της οικονομίας που επιχειρεί η Άρτα, τα πολύτιμα τοπικά μας προϊόντα και την ανάγκη για συνεργασίες εμπορικών συναλλαγών, όπως εξαγωγές φρούτων, ειδών αλιείας, κτηνοτροφικών προϊόντων αλλά και την προβολή και αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του φυσικού μας κάλλους. Επιπρόσθετα προσκάλεσε την κα Πρέσβη και τους κατοίκους των πόλεων της Σλοβακίας για συμμετοχή στις γαστρονομικές εκθέσεις και εκθέσεις γευσιγνωσίας που θα λάβουν χώρα εντός του έτους στις διάφορες περιοχές της Άρτας, στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου προγράμματος ενίσχυσης της Αλιείας του Επιμελητηρίου Άρτας.

Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα, έκλεισε με ανταλλαγή δώρων τόσο από την πλευρά του κ. Γκολομάζου προς την κα Πρέσβη, με παράδοση μίας πλακέτας με το Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας και ενός καλαθιού με πληθώρα τοπικών προϊόντων, όσο και από την κα Πρέσβη με παράδοση στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ενός καλαθιού με τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα των περιοχών της Σλοβακίας.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα