10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άρτα: Απάντηση της Επιμελητηριακής Αλλαγής στον Γιάννη Γκολομάζο

Διαβάστε

spot_img

Η Επιμελητηριακή Αλλαγή σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι αίρει την στήριξή της στον κύριο Γιάννη Γκολομάζο γιατί αθέτησε την συμφωνία των δύο παρατάξεων στην οποία στηρίχτηκε η συνδιοίκηση, μια συμφωνία που προέβλεπε προεδρία τριών χρόνων για τον κύριο Γκολομάζο (που ήδη με την παράταση της θητείας έφτασε τα τέσσερα χρόνια) και ενός χρόνου για τον κύριο Χουλιάρα.

Θα περιμέναμε λοιπόν από τον κύριο Γκολομάζο μετά από αυτή την εξέλιξη να δώσει μια ειλικρινή και επαρκή εξήγηση (όχι μόνο σε εμάς αλλά κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο της Άρτας, τον οποίο διαρκώς επικαλείται στην ατομική του ανακοίνωση) για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αθέτηση της συμφωνίας μας , μιας συμφωνίας που μάλλον ξεχνάει ότι του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει πρόεδρος.

Αντ’ αυτού , με λύπη μας διαβάσαμε μια ανερμάτιστη προσωπική ανακοίνωση (προϊόν σύγχυ σης και εκνευρισμού κατά τη γνώμη μας), στην οποία επιλέγει το δρόμο των αστήρικτων κατηγοριών εναντίον μας αλλά για την «ταμπακιέρα»… ούτε λέξη !!!

Αφού λοιπόν δεν θέλει ή δεν μπορεί να μας αιτιολογήσει το σκεπτικό που τον οδήγησε στην αθέτηση της συμφωνίας , τουλάχιστον ας μας απαντήσει σε κάποια εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται από τις τοποθετήσεις του.

Προς διευκόλυνσή του τα βάζουμε με την ίδια σειρά , όπως τα διαβάσαμε :

  1. Γιατί ενοχλείται από την ανακοίνωση της παράταξής μας ότι θα κατέλθει εκ νέου στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου ;

Αυτή είναι η αντίληψή του για τις δημοκρατικές διαδικασίες ; Και εντέλει , από πού συνδέει την κάθοδό μας στις επιμελητηριακές εκλογές με τη δική του παρουσία ως «αντίπαλο»;

Πραγματικά μας αφήνει άναυδους το εγωκεντρικό και αλαζονικό ύφος του ανδρός , που απ’ τημία κατηγορεί εμάς ότι δεν υπολογίζουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος -απαξιώνοντας πλήρως την παράταξή του– ξεστομίζει ως άλλος «αυτοκράτορας» ότι «Για τις εκλογές αυτές έπρεπε να υπάρχει ένας αντίπαλος και αυτός ο αντίπαλος δεν είναι κανένας  άλλος, παρά ο Γιάννης Γκολομάζος»!

2.Υποστηρίζει ότι ο κύριος Χουλιάρας του κάνει αντιπολίτευση τον ενάμιση τελευταίο χρόνο και ότι έχει έρθει σε αντιπαράθεση με μέλη του συνδυασμού του αλλά και μέλη της Επιμελητηριακής Αλλαγής .

Τον ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να φέρει μία απόφαση που πρότεινε ο ίδιος στο Δ.Σ. και καταψηφίστηκε από την παράταξη μας!!! Δεν θα βρει καμία γιατί τις στηρίξαμε όλες .

Τον ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να βρει μια συνέντευξη στα Μ.Μ.Ε. που να τον κατηγορεί ο κύριος 
Χουλιάρας!!! 

Δεν θα βρει καμία , αντίθετα θα βρει πολλές που θα υμνούν το επιτυχημένο έργο των δύο  παρατάξεων.

Τον ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να φέρει τα πρακτικά των Δ.Σ. που ο κύριος Χουλιάρας ήρθε σε αντιπαράθεση με σκοπό την αντιπολίτευση, με μέλη της παράταξης του , επίσης και με μέλητης Επιμελητηριακής Αλλαγής. Δεν θα βρει γιατί δεν έγινε ΠΟΤΕ , αντίθετα θα βρει στα πρακτικά μέλος της δικιάς του παράταξης να του κάνει αντιπολίτευση.

●Γιατί λοιπόν δέχθηκε για ενάμιση χρόνο να του γίνεται αντιπολίτευση (με τις δικές του σκέψεις ) από τον συνδιοικούντα συνδυασμό και δεν τον κατήγγειλε δημόσια τότε και έρχεται κατόπιν εορτής ,δηλαδή τώρα που η επιμελητηριακή αλλαγή αίρει την στήριξη της στο πρόσωπο του ;;;

●Γιατί δέχθηκε να παραβρίσκεται με τον κύριο Χουλιάρα και να εκπροσωπούν μαζί το Επιμελητήριο ,τον ενάμιση αυτόν χρόνο, σε σημαντικές συναντήσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό;;;

●Γιατί στο Δ.Σ. τον ενάμιση αυτόν χρόνο λέει για τον κύριο Χουλιάρα τα καλύτερα λόγια, για ό,τι του έχει ανατεθεί αλλά και για την άριστη συνεργασία στις κοινές εκπροσωπήσεις (υπάρχουν στα πρακτικά του Δ.Σ.) ;;;

3.Αναφέρεται στην συνάντηση των δύο παρατάξεων το καλοκαίρι και θεωρεί ότι η παρουσία μας εκεί για 5 (πέντε) λεπτά δεν ήταν δημοκρατική διαδικασία.

Να του θυμίσουμε ότι στην συνέντευξη τύπου που δώσαμε είπαμε ότι υποχωρήσαμε να παραμείνει πρόεδρος ολόκληρο τον χρόνο της παράτασης της θητείας για να μην διαταράξουμε την καλή πορεία της συνδιοίκησης , παρόλο που είχαμε προτείνει αναλογικό ‘’μοίρασμα’’ του χρόνου της παράτασης . Ποιος λειτούργησε λοιπόν δημοκρατικά και με γνώμονα το καλό  του Επιμελητηρίου και όχι της καρέκλας ;;;

4. Αναφέρεται σε προσωπικές φιλοδοξίες του κυρίου Χουλιάρα.

Γιατί επικρίνει την φιλοδοξία του κυρίου Χουλιάρα να γίνει πρόεδρος στο Επιμελητήριο, αφού φυσικά και υπάρχει αυτή η φιλοδοξία σε όλους όσοι κατέρχονται ως επικεφαλής  συνδυασμών στις επιμελητηριακές εκλογές; Μια τέτοια φιλοδοξία ,άλλωστε, δεν είχε και ο ίδιος ο κύριος Γκολομάζος όταν κατέβηκε επικεφαλής ψηφοδελτίου και γι’ αυτό έκανε και την συμφωνία με τον κύριο Χουλιάρα (άσχετα αν τώρα δεν την τηρεί) ;

5. Αναφέρεται στις μάχες που έδωσε για το Επιμελητήριο και τα μέλη του, σαν να έπαιρνε μόνος του τις αποφάσεις τα 4 (τέσσερα) χρόνια της επιτυχημένης συνδιοίκησης και απαξιώνει την Διοικητική Επιτροπή (που αποτελούνταν από  μέλη και των δύο παρατάξεων που συνδιοικούσαν) και το Δ.Σ.

Να του θυμίσουμε τον επιμελητηριακό νόμο άρθρο 70 παρ. 2 & 3 α.

Η Διοικητική Επιτροπή ψηφίζει τον κανονισμό λειτουργίας της, που εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι αρμόδια και υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου και λαμβάνει οποιαδήποτε απόφαση προς το σκοπό αυτόν, συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο και εκτελεί τις αποφάσεις αυτού, εγκρίνει και διενεργεί τις δαπάνες σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις &

3.Η Διοικητική Επιτροπή αναθέτει στα μέλη της καθήκοντα εποπτείας, παρακολούθησης και σχεδιασμού των εργασιών του Επιμελητηρίου ως εξής:

α. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου προεδρεύει των συνεδριάσεων της Διοικητικής Επιτροπής, κατευθύνει και συντονίζει τις ενέργειές της, την ενημερώνει για κάθε επείγον ζήτημα και συμβάλλει στην επίλυσή του.

Αν τώρα που δεν τον στηρίζουμε ως πρόεδρο εκφράζει την πραγματική του αντίληψη για την προεδρία, δηλαδή one man show, γίνεται «επικίνδυνος» για τον επιμελητηριακό θεσμό και δεν θα το επιτρέψουμε ως παράταξη από τις θέσεις ευθύνης που έχουμε.

6. Αναφέρει ότι κάποιοι του βάζουν εμπόδια.

Τον ΠΡΟΚΑΛΟΎΜΕ να πει ονόματα και γεγονότα (αφού τώρα του ήρθε η επιφώτιση και θυμήθηκε) και όχι να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Γιατί 4 (τέσσερα) χρόνια δεν ανέφερε τίποτα στην Διοικητική Επιτροπή, στο Δ.Σ. αλλά και στα Μ.Μ.Ε;;;

Tα μέλη της παράταξης μας έχουν το βάρος της ευθύνης και συνυπογράφουν τις θέσεις, θα  περιμένουμε λοιπόν να πράξουν το ίδιο και τα μέλη της παράταξης του κυρίου Γκολομάζου.

Συμφωνούν με την ανακοίνωση του επικεφαλής τους; Είναι ενήμεροι για το περιεχόμενό της;  Θα θέλαμε πολύ κάτω από την ανακοίνωση- παραλήρημα του κυρίου Γκολομάζου να δούμε καιτα ονόματά τους!

Γιατί στην παράταξη μας έχουμε πίστη στην δημοκρατία , στον κύριο Γκολομάζο μήπως ισχύει η ενός ανδρός αρχή;

Κλείνοντας, περιμένουμε να δώσει δημόσια στοιχεία που να αποδεικνύουν τα γραφόμενα του στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αλλιώς θα μείνει στην συνείδηση όλων μας ως ένας  αφερέγγυος που στον βωμό του να παραμείνει με νύχια και με δόντια στην προεδρία, αθετεί την συμφωνία που έκανε, τον λόγο που έδωσε και συκοφαντεί τους συνεργάτες του που έκαναν μαζί για 4 (τέσσερα) χρόνια σπουδαίο και αναγνωρίσιμο έργο στο Επιμελητήριο.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ                                        ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ                                              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ 
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα