20.8 C
Arta
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Άρτα: «Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Δημοτικής Αρχής και της παράταξης της κ. Ταπραντζή για τα ημερολόγια

Διαβάστε

- Advertisement -spot_img

Ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην «πολιτική ζωή» της Άρτας μεταξύ την Δημοτικής αρχής και της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Τζένης Ταπραντζή σχετικά με ημερολόγια που μοιράζει ο Δήμος Αρταίων.

Την αρχή έκανε η κα Ταπραντζή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, γράφοντας:

«Τυχαία πήραμε σήμερα τα ημερολόγια που μοιράζει; ο Δήμος Αρταίων… Και ρωτούμε:

  1. Η ανάθεση (5.000 ευρώ)έγινε σε επιχείρηση με έδρα την Πρέβεζα…(άραγε δεν υπάρχουν τυπογραφεία στην πόλη μας;)

2. Αντί το ημερολόγιο να αναδεικνύει ομορφιές, μνημεία, μέρη, πανεπιστήμια, του τόπου μας, μας δείχνει τα έργα της Δημοτικής Αρχής!!..

Υ.Γ.: Όταν θέλουμε να επιδείξουμε το έργο μας… το κάνουμε με τα δικά μας χρήματα…(Ξανάγινε και μέσω της ΔΕΥΥΑ παλιότερα) Είναι, αν μη τι άλλο, αντιδεολογικό να σπαταλάμε με τόση ευκολία τα χρήματα των συνδημοτών μας για να διαφημίζουμε τα έργα μας…

Μας λυπεί αφάνταστα…».

Στην συνέχεια η Δημοτική αρχή προχώρησε σε απάντηση στο δημοσίευμα της κα Ταπραντζή με Δελτίο Τύπου όπου απαντά στις κατηγορίες και χαρακτηρίζει μάλιστα την κίνηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ως «λαϊκίστική γκρίνια»:

«Με αφορμή την ανάρτηση της Επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία αναφέρεται- κακώς πληροφορημένη προφανώς – για την δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας μέσω έκδοσης Ημερολογίου, από το γραφείο Δημότη σας γνωρίζουμε τα εξής:

Κάποιοι, φαίνεται να μπερδεύουν τα βασικά. Στα βασικά περιλαμβάνονται τα εξής:

Πρώτον, ότι καλό είναι πριν κάνουμε μια “καταγγελία” να ελέγξουμε εάν ευσταθεί. «Αν είχατε κάνει το ελάχιστο που σας επιβάλλει ο θεσμικός σας ρόλος, θα αντιλαμβανόσασταν ότι η εταιρεία διαθέτει δυο καταστήματα ένα στη Άρτα ( περιοχή Λαϊκή Αγορά) και ένα στην Πρέβεζα. Και άρα καμία ανάθεση δεν «έφυγε» εκτός Άρτας.

Δεύτερον, ότι στο Ημερολόγιο – όπως παρεμπιπτόντως φαίνεται και στον τίτλο του “Από το βουνό μέχρι τη θάλασσα”- δεν προβάλλεται το έργο της δημοτικής αρχής. Σημειωτέον, θα χρειαζόταν βιβλίο για αυτό και όχι ημερολόγιο. Αντιθέτως, προβάλλονται οι ομορφιές του τόπου μας και η πολυδιάσταση του τοπίου, που δεν εξαντλείται στο ξακουστό μας γιοφύρι και μόνο.
 
Τρίτον, ακριβώς επειδή η εξωστρέφεια και η προβολή ενός τόπου δεν είναι μονοδιάστατη ενέργεια, αλλά απαιτεί έμπνευση και δημιουργικότητα, η επιλογή του Ημερολογίου είναι ιδανική, μεταξύ πολλών άλλων που υλοποιεί ο Δήμος. 

Ανάλογες, εξάλλου πρωτοβουλίες έχουν πάρει και άλλοι Δήμοι. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχίσει να παίρνει ο Δήμος μας και στο μέλλον γιατί τα σχόλια που λαμβάνει από τους παραλήπτες του Ημερολογίου είναι ιδιαίτερα θετικά.  

Τέταρτον, το Ημερολόγιο του Δήμου, είναι προϊόν δουλειάς όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά του συνόλου των Εργαζόμενων του Δήμου Αρταίων, μια πρωτοβουλία του Γραφείου Δημότη προς όλους τους Δημότες.
 
Πέμπτον, τα όσα απεικονίζονται δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ. Είναι η Άρτα που αλλάζει και καλυτερεύει μέρα με την ημέρα.

Αντί, λοιπόν, για την εκτός τόπου και χρόνου λαϊκίστική γκρίνια της κυρίας Ταπραντζή, την καλούμε να διανείμει και αυτή μερικά ημερολόγια για το καλό του τόπου μας.

Εκτός και εάν κάποιοι θέλουν να βλέπουν την Άρτα με μιζέρια και γκρίνια και όχι με πρόοδο, με προκοπή και υπερηφάνεια. Γιατί αυτό που χρειάζεται η Άρτα μας, είναι να νοιώσουμε υπερήφανοι για τον τόπο μας και τους ανθρώπους της».

Η κα Ταπραντζή επανήλθε με νέο post όπου χαρακτηρίζει το το ημερολόγιο ως προεκλογικό φυλλάδιο του Δήμου Αρταίων και αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Αρταίων εξέδωσε σήμερα Δελτίο Τύπου με το οποίο επιχειρεί να απαντήσει στα όσα του καταλογίζω σε ανάρτηση μου σχετικώς με το ημερολόγιο – προεκλογικό φυλλάδιο, κατ’ ουσία, που διακινεί στους δημότες.

Δεν απαντά όμως, παρά καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς και ειρωνείες εναντίον μου. Ο λόγος είναι προφανής, πέραν του ότι αυτό είναι το ύφος και το ήθος της δημοτικής αρχής, κάτι το οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά όσοι συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Διότι δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει με επιχειρήματα την μομφή που του αποδίδω, περί απευθείας ανάθεσης σε ιδιοκτήτη τυπογραφείου στην Πρέβεζα κυρίως όμως περί της χρήσης των κονδυλίων των δημοτών για προσωπική του προβολή, κάτι που αποδεικνύεται με ένα απλό ξεφύλλισμα του “ημερολογίου”.

Οι δημότες θα το δουν και επειδή στην ίδια πόλη ζούμε όλοι, θα αντιληφθούν για ποια έργα επαίρεται ο κ. Τσιρογιάννης, ποια αισθητική προβάλλει και τελικά ποιο ήθος και ύφος προσπαθεί να επιβάλλει…

Η Δημοτική Αναγέννηση κι εγώ προσωπικά δεν θα τον ακολουθήσουμε, παρά τον παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών…».

Αξίζει να παραθέσουμε ωστόσο ορισμένες σελίδες του ημερολογίου για το οποίο συνέβησαν τα παραπάνω:

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΜΟΣΑΡΤΑΙΩΝ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ фepra ANMOIAPTAION APTAION EKTSANYUYAI H πόλη αλλάζΕΙ, TO Ξενία προχωρά, TO Ιστορικό Δημαρχείο ετοιμάζεται. αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του Ξενία ξεκινά, πόλη ανακτά την ιστορικότητά της. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Δ T T n n Σ 1 2 3 5 2022 7 4 8 9 6 13 20 10 14 11 16 17 15 22 12 19 21 18 23 27 24 28 25 26 HULOΣ ΑΡΤΑΙωη"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Δρόμοι & σύγχρονα δίκτυα αποχέτευσης στα χωριά. 15 EK. ευρώ για τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης & 80 km ασφαλτοστρώσεων. ΜΑΡΤΙΟΣ Δ T T n n 1 Σ 2 3 2022 7 4 8 9 13 10 5 12 14 11 15 16 20 17 18 22 19 21 28 23 27 25 29 26 24 31 30 ΛΗLLΟΣ ΑΡΤΑΙΦΝ"
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "H πόλη μας ομορφαίνει. Με ενεργειακό φωτισμό, καθαριότητα & φροντίδα. Φωτισμός Led σε κάθε γειτονια και αναβάθμιση TOU στόλου καθαριότητας. Δ T ΑΠΡΙΛΙΟΣ n Σ n 1 3 2022 4 5 2 6 7 10 8 11 12 9 13 17 14 18 15 16 20 24 21 19 26 25 22 23 27 28 29 AHLLor ΑΡΤΑΙωΑ 30"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ Οι αναπλάσεις κεντρικών σημείων της πόλης προχωρούν. Με μικρά και μεγάλα έργα καθημερινότητας. ΜΑΪΟΣ Δ T T 2 1 3 n 5 Σ 4 Ð 6 8 2022 9 10 7 11 15 12 16 13 17 14 18 19 22 23 20 24 21 25 29 26 30 27 31 28 AHLLOΣ ΑΡΤΑΙΟΝ"
- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα