17.8 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Euroleague: Στη Ρωσία Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ και Ούνιξ αντίστοιχα

Διαβάστε

spot_img

Ελληνορωσικές «μονομαχίες» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου η Euroleague. Πρώτος «ρίχνεται στη μάχη» της 13ης ημέρας ο Παναθηναϊκός, που αναμετράται την Πέμπτη (2/12, 19:00) με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα παραταχθεί στη “Megasport Arena” με στόχο την τρίτη σερί νίκη της στη Euroleague, ύστερα από τις επιτυχίες κόντρα σε Μπασκόνια και Μπάγερν Μονάχου, προκειμένου να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Όμως, το «τριφύλλι» θα επιδιώξει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και συνεχίστηκε στον αγώνα με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με την οποία οι «πράσινοι» έβαλαν τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών στη Euroleague, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του στην κατάταξη. 

Η προϊστορία των αναμετρήσεων του «εξάστερου» κόντρα στην -οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης- «ομάδα του στρατού» σε επίπεδο Euroleague από το 2000 ευνοεί την ΤΣΣΚΑ, η οποία μετράει 21 νίκες έναντι 16 του Παναθηναϊκού. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις επί ρωσικού εδάφους, οι Μοσχοβίτες μετρούν 12 επιτυχίες έναντι πέντε των «πράσινων», ενώ η ΤΣΣΚΑ έχει πανηγυρίσει τη νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια των δύο ομάδων. Η τελευταία επιτυχία του «τριφυλλιού» κόντρα στη ρωσική ομάδα σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020, όταν ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε στην παράταση της ΤΣΣΚΑ με 106-102, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Καλίνινγκραντ.

Τη… σκυτάλη των ελληνορωσικών αναμετρήσεων της 13ης αγωνιστικής παίρνει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει την Παρασκευή (3/12, 18:00) στο Καζάν την Ούνικς, σε μια «μονομαχία» ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης. Η αποστολή των Πειραιωτών κόντρα στο συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν φαντάζει εύκολη, καθώς η ρωσική ομάδα μετράει ένα σερί τεσσάρων νικών στη Euroleague, με τελευταίο… θύμα της τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Από την πλευρά του, και ο Ολυμπιακός μετράει δύο διαδοχικές επιτυχίες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι «έβγαλε αντίδραση» μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Basket League και πανηγύρισε την περασμένη Παρασκευή το πρώτο εφετινό «διπλό» του στη Euroleague, με επιβλητική νίκη επί της Αρμάνι στο Μιλάνο (93-72). 

Η προϊστορία του Ολυμπιακού με την Ούνικς Καζάν σε επίπεδο Euroleague από το 2000 είναι «φτωχή», ωστόσο ευνοεί τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες: οι Πειραιώτες -με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο- επιβλήθηκαν της ρωσικής ομάδας στο ΣΕΦ στις 9 Δεκεμβρίου 2016 με 88-59, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου 2017 επικράτησαν της Ούνικς στο “Basket-Hall Kazan” με 90-75.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων για την 13η αγωνιστική της Euroleague και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)                 2/12

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μονακό (Γαλλία)                     2/12

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)          2/12

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)              2/12

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)          2/12

Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)                   3/12

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)             3/12

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)   3/12

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)          3/12
- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα