10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Lockdown στην Αυστρία – Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από το νέο έτος

Διαβάστε

spot_img

Η Αυστρία θα μπει σε εθνικό lockdown καθώς η αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων κορωνοϊού απειλεί να κατακλύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας. Το ολικό lockdown περιλαμβάνει πλέον και τους εμβολιασμένους πολίτες, θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες. 

Υπενθυμίζεται πως από την Δευτέρα η χώρα είχε εισέλθει σε στοχευμένο lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους. Ωστόσο, έκτοτε τα κρούσματα συνέχισαν να σημειώνουν νέα ρεκόρ.

Η Αυστρία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων στην Ευρώπη, με την επίπτωση των επτά ημερών να είναι 991 ανά 100.000 άτομα.  Την Πέμπτη, η Αυστρία κατέγραψε 15.145 νέα κρούσματα Covid-19, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι και ο αριθμός των ασθενών με Covid σε ΜΕΘ αυξάνονται επίσης γρήγορα.

«Λουκέτο» έτσι μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου βάζουν τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα μη απαραίτητα καταστήματα και οι χώροι διασκέδασης. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Παράλληλα ο κόσμος δεν επιτρέπεται πλέον να εγκαταλείπει τα σπίτια του με λίγες εξαιρέσεις, όπως αγορές για είδη πρώτης ανάγκης και άσκηση.

Μετά τις 13 Δεκεμβρίου, το lockdown θα συνεχιστεί για τους ανεμβολίαστους. Αναθεώρηση ανεμένεται να διεξαχθεί σε 10 ημέρες, οπότε μπορεί να επιτραπεί κάποια χαλάρωση. 

Ανακοινώνοντας το lockdown, ο αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ έκανε επίσης λόγο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του Covid, που θα ισχύσουν από τον Φεβρουάριο.  Η κυβέρνηση θα υποβάλει νομοθεσία για να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες από τις αρχές του επόμενου έτους, γεγονός που την καθιστά την πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα υιοθετήσει ένα τέτοιο μέτρο. 

Ήρθε η ώρα «να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», είπε ο Σάλενμπεργκ καθώς ανακοίνωσε νέο lockdown τριών εβδομάδων για όλους τους Αυστριακούς.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα