11.9 C
Arta
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Ορίζοντες Ηπείρου: Η ηγετική φωνή του Σπύρου Ριζόπουλου καθορίζει τις εξελίξεις για τη νέα περιφερειακή διακυβέρνηση στην Ήπειρο

Τη στιγμή που στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας συμβαίνουν τόσα πολλά και τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά σε αυτή, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μια περιφερειακή παράταξη και ο επικεφαλής της, κερδίζουν συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερη προβολή στα Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε

Τη ίδια ώρα που ουδείς άλλος ηγέτης αντιπολιτευτικής ομάδας Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ελλάδα έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα στενά όρια της περιοχής του, ο Ηπειρώτης Σπύρος Ριζόπουλος κάνει αισθητή την παρουσία του σε πανελλαδικό επίπεδο, με τα μεγάλα ΜΜΕ, συχνά – πυκνά, να παρουσιάζουν τις πολιτικές του θέσεις.

Κάτι ανάλογο συνέβη και τα τελευταία 24ωρα, με αρκετά Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε να εστιάζουν στο πρώτο ανοιχτό συνέδριο εργασίας της Πολιτικής Επιτροπής και των Συντονιστών των «Οριζόντων Ηπείρου», το οποίο διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Ιωάννινα.

Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προβλήθηκε με εκτενές ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα τη Ζούγκλα και αρκετά ακόμα Μ.Μ.Ε

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα μικρό δείγμα, για του λόγου το αληθές:

https://www.protothema.gr/greece/article/1172649/me-minumata-kai-ekpaideusi-to-sunedrio-ergasias-ton-orizodon-ipeirou/

https://www.zougla.gr/greece/article/me-minimata-ke-ekpedefsi-to-sinedrio-ergasias-ton-orizonton-ipirou

https://www.airetos.gr/me-minymata-kai-ekpaideysi-to-synedrio-ergasias-twn-orizontwn-ipeiroy.aspx

https://www.hellenicdailynewsny.com/ellinismos/ellada/me-minymata-kai-ekpaidefsi-to-synedrio-ergasias-ton-orizonton-ipeirou

Σε αυτό το συνέδριο, ο Σπύρος Ριζόπουλος, δύο χρόνια πριν τις περιφερειακές εκλογές, κατάφερε να εμφανίσει μια αίθουσα γεμάτη με στελέχη.
Αυτό και μόνο έδειξε ότι αν για κάποιο λόγο προκηρύσσονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» θα ήταν η μοναδική παράταξη που θα είχε ψηφοδέλτιο.
Οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα, θα είχε ως μοναδικό στόχο να στηριχθεί ο Αλέκος Καχριμάνης στο πλαίσιο της τοπικής διαπλοκής.

Γι αυτό το… ας το πούμε παράδοξο, δηλαδή ένας περιφερειακός επικεφαλής αντιπολιτευτικής ομάδας να έχει μεγαλύτερη προβολή ακόμα και από τον ίδιο τον περιφερειάρχη, υπάρχει εξήγηση.

Η στάση του, οι απόψεις του, οι παρεμβάσεις του γενικότερα τα τελευταία χρόνια, ο ιδιαίτερα μαχητικός και πειστικός του λόγος, μα πολύ περισσότερο το ότι δεν καταγγέλλει απλώς τα κακώς κείμενα της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά το ότι προτείνει λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, λύσεις συνοδευόμενες από αναλύσεις και στοιχεία, είναι ο λόγος για το ότι έχουν στραφεί τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Κι όχι άδικα. Όπως μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κανείς, είναι σπάνιο ένας πολιτικός να κάνει ουσιαστική και δυναμική αντιπολίτευση έχοντας ταυτόχρονά όμως τρόπους να στηρίζει σε γερά θεμέλια και τις απόψεις του και τις προτάσεις του για λύσεις.
Και αυτές τις λύσεις τις προβάλει σε πανελλαδικό επίπεδο.
Τις τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις και πολύ περισσότερο τις μεταφέρει με πάθος στις ηγεσίες των κομμάτων.

Η φτωχή συγγενής, η Ήπειρος, φαίνεται πως αρχίζει να αποκτά σταδιακά φωνή.
Δυστυχώς όχι γιατί η Περιφερειακή της ηγεσία κινείται δυναμικά, αντίθετα γιατί διαθέτει μια αντιπολίτευση που έχει φωνή και φέρνει τα προβλήματα του τόπου σε «πρώτο πλάνο», υποχρεώνοντας την υπόλοιπη Ελλάδα – Μ.Μ.Ε και πολιτικές δυνάμεις – επιτέλους να ακούσουν τι έχουμε να πούμε και εμείς εδώ, οι ξεχασμένοι από τα κέντρα αποφάσεων.

Η τελευταία παρέμβαση του Σπύρου Ριζόπουλου στο πρώτο ανοιχτό συνέδριο εργασίας της Πολιτικής Επιτροπής και των Συντονιστών των «Οριζόντων Ηπείρου», ήταν μια ξεκάθαρη και σκληρή αποτύπωση της πραγματικότητας που ξεκαθαρίζει το μελλοντικό τοπίο.

Ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς, για όσους μπορούν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές κι έχουν ορθή πολιτική σκέψη, δείχνει να παίρνει πάνω του το «παιχνίδι» της αναδόμησης, την ανασυγκρότησης της ανασύνθεσης – όπως θέλετε πείτε το – της Ηπείρου.

Το κενό που αφήνει η παρουσία – απουσία του Αλέκου Καχριμάνη, ο Σπύρος Ριζόπουλος το καλύπτει ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με όλες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις και τα κέντρα αποφάσεων των τριών σημαντικότερων παρατάξεων της χώρας, Ν.Δ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΚΙΝ.ΑΛ, φέρνοντας μάλιστα σε δύσκολη θέση όσους προσπαθούν να τον αγνοήσουν.

Η Ήπειρος, κι αυτό αρχίζει να γίνεται κατανοητό από όλους όσοι παρακολουθούν την πορεία του Σπύρου Ριζόπουλου, δε θα είναι πια το θύμα των εξελίξεων. Δε θα μένει εκτός μεγάλων έργων λόγω ανικανότητας όσων τώρα τη διοικούν γιατί δεν τολμούν να υψώσουν τη φωνή τους εκεί που πρέπει.
Δε θα «σκύβει το κεφάλι» δεχόμενη μοιρολατρικά τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβερνητικής παράταξης, όταν αυτές οι αποφάσεις τη ζημιώνουν ή δεν προωθούν τα συμφέροντά της.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος έβαλε στοίχημα να δώσει στην Ήπειρο τη δυναμική που της αξίζει.
Και αυτό το στοίχημα της εξωστρέφειας το κερδίζει, σε αντίθεση με την πολιτική του περασμένου αιώνα που θέλει να ακολουθήσει ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει τη νοοτροπία της κλειστής επαρχίας, και να συνεχίσει να ελέγχει σα να είναι τσιφλίκι του την Ήπειρο.

Μια πολιτική ενός μικρόκοσμου, δεμένου στα στενά όρια της περιοχής του, με τακτικές που δεν έχουν θέση στη σύγχρονη πολιτική ζωή της Ευρώπης.

Αυτή την πολιτική τονίζει ότι «πολεμά» ο Σπύρος Ριζόπουλος, που με τις κινήσεις και τις πράξεις του δίνει στους Ηπειρώτες φωνή και υποχρεώνει τους Αθηναίους να ακούσουν.

Τελευταία Νέα

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα