10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς της Άρτας. Δεδομένη η ακαρπία αλλά δε βλέπουν κίνηση από τον ΥπΑΑΤ Γιώργο Στύλιο

Διαβάστε

spot_img

Με την ακαρπία της ελιάς να έχει “γονατίσει” τους ελαιοπαραγωγούς της Άρτας, η αναμονή τους για τις εξελίξεις και το θέμα των αποζημιώσεων τους κρατά σε εγρήγορση.

Όσο περνούν οι μέρες χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση η έστω κάποια επίσημη τοποθέτηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Γιώργο Στύλιο, τόσο η υπομονή τους αρχίζει να εξαντλείται.

Το θέμα της ακαρπίας της ελιάς όπως τονίζουν αρκετοί παραγωγοί, είναι εξαιρετικά σοβαρό καθώς γι αυτούς αποτέλεσε μια οικονομική καταστροφή και είναι αδύνατο να βγει η χρονιά χωρίς να υπάρξει αποζημίωση για τις απώλειες που έχουν υποστεί.

Το θέμα θυμίζουμε, έφτασε και στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και η Όλγα Γεροβασίλη. Απάντηση όμως από τον αρμόδιο Υπουργό δεν έχει δοθεί ακόμα και ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του.

Τα τηλέφωνα και οι επισκέψεις στους Δήμους της Π.Ε Άρτας που διαθέτουν αρκετό κόσμο που ασχολείται με τις ελιές έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα καθώς προσπαθούν να μάθουν αν υπάρχει κάτι νεότερο. Προς το παρόν όμως, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη ΚΥΑ δεν μπορούν να κάνουν καν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ. Κι ο εκνευρισμός αρκετών είναι εμφανής.

Όπως αναφέρουν στο ROTAN NEWS μάλιστα κάποιοι ελαιοπαραγωγοί, αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, καλό θα είναι ο Αρτινός Υπουργός να περιμένει αντιδράσεις που δε θα είναι ευχάριστες. Αν δε μπορεί να δώσει λύση στα ζητήματα του τομέα του, τα οποία γνωρίζει από “πρώτο χέρι” καθώς αφορούν στην περιφέρειά του, πως θα βοηθήσει τον αγροτικό τομέα στο σύνολό του αναρωτιούνται μερικοί.

Οι πληροφορίες μας πάντως από το Υπουργείο αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες ο Στύλιος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Για την ώρα δε θέλει να δείξει ότι ευνοεί την ιδιαίτερη πατρίδα του. Αυτό βέβαια δεν το ζήτησε κανείς. Μόνο τα αυτονόητα ζητούν οι Αρτινοί ελαιοπαραγωγοί.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα