10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στύλιος: Είναι γεγονός το σοβαρό έλλειμα στα έργα άρδευσης στην Άρτα – Κατασκευή έργων μέχρι 2,2 εκατ. ευρώ, μέσα στο 2022

Διαβάστε

spot_img

Θεσμικές συναντήσεις με τους προέδρους και τα Δ.Σ. των ΤΟΕΒ Αράχθου και Λούρου είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου εντάσσονται οι εν λόγω Οργανισμοί. 

Ο Υφυπουργός κατά την επίσκεψή του στους ΤΟΕΒ κατέγραψε τις ανάγκες που υπάρχουν και επανέλαβε την πρόθεσή του για στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους κατάλληλους θεσμικούς φορείς. Εξέφρασε τη θέλησή του να συνδράμει στη χρηματοδότηση της εκπόνησης μελετών, για έργα άρδευσης μέχρι 2.2 εκατ. ευρώ. Τα συγκεκριμένα έργα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και να δημοπρατηθούν εντός του 2022. 

Ο κ. Στύλιος ανακοίνωσε, επίσης, πως στο προσεχές διάστημα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα ανοίξει πρόσκληση για αρδευτικά δίκτυα, εγγειοβελτιωτικά έργα, αντικατάσταση αντλιοστασίων και συστήματα τηλεμετρίας ύψους 40 εκατ. ευρώ που δύναται να αγγίξει και τα 80 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, εξέφρασε τη βούληση του για την προκήρυξη μελετών για μεγαλύτερα έργα, προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα κατασκευαστούν για να καλύψουν το σύνολο της πεδιάδας της Άρτας και τις ημιορεινές περιοχές. Τα έργα αυτά μπορούν να ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο. 

Ο Υφυπουργός δήλωσε σχετικά: «Η πολιτική για την άρδευση είναι μείζονος σημασίας για την ελληνική γεωργία και το περιβάλλον. Οι επιστημονικές εισηγήσεις δείχνουν ότι η ανομβρία είναι βασική αιτία για τη μειωμένη παραγωγή, την ακαρπία και τις πυρκαγιές. Ως εκ τούτου, η κατασκευή εγγειοβελτιωτικών, έργων, αρδευτικών δικτύων και φραγμάτων, για την εκμετάλλευση του νερού και την ορθή διαχείριση του, είναι κεντρική μας πολιτική επιλογή. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουμε προγραμματίσει έργα αυτή της μορφής που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, για τα επόμενα χρόνια. Ειδικά στον νομό Άρτας είναι γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμα στα έργα άρδευσης. Δεσμεύομαι να αποτελέσει προτεραιότητα η κατασκευή έργων μέχρι 2,2 εκατ. ευρώ, μέσα στο 2022 και μακροπρόθεσμα μεγαλύτερα έργα.»

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα