10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μεντβέντεφ κατέκτησε το US Open και είπε στον Τζόκοβιτς «είσαι ο καλύτερος στην ιστορία»

Διαβάστε

spot_img

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ κατέκτησε το US Open, καθώς μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, επικράτησε του Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-4, 6-4, 6-4.

«Λυπάμαι για εσάς τους φιλάθλους και για εσένα, Νόβακ, ξέραμε τι μπορούσες να επιτύχεις. Όταν βλέπουμε τι έχεις πετύχει στην καριέρα σου… Μπορώ να το πω τώρα, αλλά για εμένα είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης της Ιστορίας», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ρώσος τενίστας, ο οποίος με την νίκη του, στέρησε από τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης το 21ο Grand Slam της καριέρας του. Μάλιστα, ο «Νόλε», έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος στην κορυφή του σχετικού πίνακα, όπου «συγκατοικεί» με τον Ισπανό, Ράφαελ Ναδάλ και τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ, με 20 τρόπαια έκαστος.

«Εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει να είναι εκεί τώρα, είσαι εσύ Ντανιίλ», επεσήμανε από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς, ο οποίος απέτυχε να κατακτήσει την ίδια χρονιά και τα τέσσερα Grand Slams.

Κατά συνέπεια, ο Ροντ Λέϊβερ, παραμένει ο τελευταίος που το πέτυχε το 1968, για δεύτερη φορά (σ.σ. είχε προηγηθεί το 1962), μετά τον Αμερικανό πρωτοπόρο, Ντον Μπατζ το 1938. Οσον αφορά στις γυναίκες, τα έχουν καταφέρει, οι Στέφι Γκραφ (1988), Μάργκαρετ Κουρτ (1970) και Μορίν Κόνολι (1953).


«Ενας Ντανιίλ που κόβει την ανάσα, σταμάτησες έναν από τους μεγαλύτερους απόψε. Το να κερδίσεις το πρώτο σου Grand Slam είναι πάντα ξεχωριστό, το να το κάνεις απέναντι σε έναν πρωταθλητή όπως ο Τζόκοβιτς είναι κάτι άλλο. Κουράγιο Νόβακ, η αναζήτηση συνεχίζεται», είναι το μήνυμα του 83χρονου Λέϊβερ στο Twitter ο Αυστραλός, 83 ετών. 


Για να νικήσει τον αντίπαλό του, ο Μεντβέντεφ ήταν εξαιρετικός, κάνοντας «τον αγώνα της ζωής του» και δείχνοντας ότι πήρε τα μαθήματα των δύο χαμένων τελικών, το 2019 κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ μετά από έναν επικό αγώνα, κι εφέτος τον Φεβρουάριο, κόντρα στον Τζόκοβιτς.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα