17.8 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σταϊκούρας: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων

Διαβάστε

spot_img

Σειρά μέτρων με σκοπό την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων εξετάζονται από την κυβέρνηση, εν όψει του κύματος ανατιμήσεων σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και στα καύσιμα, όπως είπε την Τρίτη ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κύμα ανατιμήσεων θα είναι παροδικό, καθώς – όπως είπε – είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έχει να κάνει με το ότι η ανάκαμψη είναι ισχυρή και έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά, άρα αυτό έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα κύμα ανατιμήσεων.

«Η εκτίμηση είναι ότι ο πληθωρισμός θα είναι κάτω του 2% του χρόνου, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα -όπως είπε- έχουν δρομολογηθεί μία σειρά μέτρων από το υπουργείο Ενέργειας και Ανάπτυξης για την αγορά», είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Παρακολουθούμε με προσοχή και ελέγχουμε την αγορά», είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα βελτιώθηκε κατά 5% το 2021 σε σχέση με το 2020.

Ο κ. Σταϊκούρας προσέθεσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει επιδοτήσει γενναία τα ευάλωτα νοικοκυριά για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν δοθεί περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις για το 2022.

«Έχουμε σχεδιάσει συνολικά μέτρα ως κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν με υπεύθυνο τρόπο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο Χρήστος Σταϊκούρας.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα