10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα, λέει ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Χατζηκώστα

Διαβάστε

spot_img

Υπέρ του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, δηλώνει πως είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν και επισημαίνει ότι οι αναστολές εργασίας θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

” Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», ξεκάθαρα συντάσσεται υπέρ του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού έναντι της COVID-19 δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Επίσης ξεκάθαρα εκφράζει την αντίθεσή του με την επιβαλλόμενη υποχρεωτικότητα, και δη σε συγκεκριμένες μόνο εργασιακές ομάδες όπως αυτή των Υγειονομικών. Να θυμίσουμε ότι η κοινωνία όταν αναφερόταν σε «ΗΡΩΕΣ» και εννοούσε τους Υγειονομικούς δεν έκανε τον διαχωρισμό σε εμβολιασμένους ή μη !!!

Επίσης ο πόλεμος με τον αόρατο εχθρό δεν έχει τελειώσει οπότε ο αγώνας συνεχίζεται να δίνεται από το σύνολο των υγειονομικών από όποια θέση και να υπηρετούν.

Οποιοσδήποτε αριθμός υγειονομικών βγει σε διαθεσιμότητα (περίπου δέκα χιλιάδες στο σύνολο Πανελληνίως ) σύμφωνα με των πρόσφατα ψηφισμένο νόμο περί «υποχρεωτικού εμβολιασμού» θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα της λειτουργίας του Ε.Σ.Υ. οι οποίες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ σε καμία περίπτωση να διορθωθούν με πρόσληψη τρίμηνων συμβάσεων εργασίας !!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» συντάσσεται με τις ενέργειες της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. ενάντια στις εισαγόμενες με τις διατάξεις των άρθρων 205 και 206 του ν. 4820/2021 ρυθμίσεις, οι οποίες θεωρούμε ότι έχουν τιμωρητικό και διχαστικό χαρακτήρα για τους συναδέλφους μας που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί όπως επίσης και για τους εμβολιασμένους συναδέλφους μας, μιας και αυτοί θα κληθούν να καλύψουν τα οποιαδήποτε κενά παρουσιαστούν.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» θα συμμετάσχει στην Απεργία – Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. Επίσης καλούμε τους συναδέλφους να μην συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ του προσωπικού.

Επίσης καλούμε τους όποιους λίγους συναδέλφους μας, δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να φροντίσουν άμεσα να εμβολιαστούν.

Δεν είναι δυνατόν μετά από τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλει άπαντες όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας αντί επιβράβευσης να απειλούν με διαθεσιμότητα κάποιους συναδέλφους.

Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε αυτές τις τιμωρητικές και διχαστικές πρακτικές”.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα