31.1 C
Arta
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Καχριμάνης και Ψαθάς πάνε σε γάμους με ξένα κουφέτα. (Άρθρο του Στάθη Νάνου)

Γράφει ο Στάθης Νάνος. Περιφερειακός Σύμβουλος – “Ορίζοντες Ηπείρου

Το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ. Βασίλη Ψαθά, για την κατασκευή αρδευτικού φράγματος στην περιοχή του Κομποτίου, εκφράζεται με επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Ψαθάς με ανάρτησή του στο Facebook.

Και με αυτή την επιστολή… “ορόσημο” σταματά η παρέμβασή τους. Όπως άλλωστε και κάθε άλλη παρέμβαση της Περιφέρειας που αφορά στα μεγάλα της Ηπείρου.

Η αποστολή επιστολών μοιάζει να είναι μια καλή τακτική για να δείξεις ότι κάτι κάνεις.

Παρόμοιες επιστολές, πιθανότατα έχουν σταλεί για την επέκταση της Ιόνιας Οδού και τη σύνδεση Ηγουμενίτσας -Κακαβιάς, τη σύνδεση με τον ίδιο αυτοκινητόδρομο της πόλης της Πρέβεζας, την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου που τελικά δε θα γίνει ποτέ ή και τον αγωγό φυσικού αερίου που θα περάσει από δίπλα μας, αλλά θα εφοδιάσει τελικά απειροελάχιστες κατοικίες στην Ήπειρο.

Όπως δήλωσε ο κ. Ψαθάς, “το προτεινόμενο έργο εντάσσεται στις δράσεις της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην Π.Ε Άρτας”.

Μόνο που το προτεινόμενο έργο, που ανακάλυψε τώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, είναι προτεινόμενο εδώ και πολλά χρόνια από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά!

Η ιδέα για το φράγμα στο Κομπότι, που θα καλύψει τις τεράστιες ανάγκες ύδρευσης ολόκληρου του κάμπου της Άρτας και όχι μόνο, ανήκει ξεκάθαρα στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο οποίος πρωτοστάτησε και συνεχίζει να πρωτοστατεί του εγχειρήματος, ώστε να γίνει κάποτε αυτό το μεγάλο έργο.

Αρχικά, προ πολλών ετών, επί Δημαρχίας Ευστάθιου Γιαννούλη, έπεσε η ιδέα προς την κυβέρνηση, η οποία την είδε με πολύ καλό μάτι και προχώρησε σε συνεργασία με τον δήμο, στον πρώτο, αρχικό σχεδιασμό.

Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα, αντιπροσωπεία των “Οριζόντων Ηπείρου”, είχε συναντηθεί με τον πρώην δήμαρχο, ο οποίος μας είχε αναλύσει διεξοδικά τη σημασία του φράγματος και τα οφέλη που αυτό θα είχε για την περιοχή.

Να θυμίσουμε λοιπόν, ότι το συγκεκριμένο έργο είχε γίνει αποδεκτό ως μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια της Άρτας από τους “Ορίζοντες Ηπείρου” και είχε ενταχθεί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Για να επιστρέψουμε στον Δήμο Ν. Σκουφά, τη σκυτάλη πλέον πήρε εδώ και καιρό, η νυν δήμαρχος του δήμου, κ. Ροζίνα Βαβέτση, η οποία δεν αρκέστηκε φυσικά σε κάποια επιστολή ενδιαφέροντος, έτσι για να λέμε ότι κάτι κάνουμε, αλλά είχε επί του θέματος συγκεκριμένες επαφές δια ζώσης με τους αρμόδιους Υπουργούς τα τελευταία δύο χρόνια.

Κάπως έτσι προχωρούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στο ίδιο διάστημα δηλαδή που ολόκληρη Περιφέρεια Ηπείρου εκδήλωσε φιλολογικό ενδιαφέρον για το θέμα, μια φορά ένας μικρός δήμος έχει κινήσει γη και ουρανό για την υλοποίηση του έργου, με ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Τώρα μπαίνουν σφήνα λοιπόν οι κ. Καχριμάνης και Ψαθάς μήπως και καταφέρουν να κερδίσουν τις τελικές εντυπώσεις.

Αν υπάρχει στα αλήθεια πρόθεση να βάλουν πλάτη για το φράγμα, γιατί δε ζήτησαν τη συνεργασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά που ξέρει κάθε λεπτομέρεια για το ζήτημα;
Και στην τελική, γιατί δεν έκανε τόσα χρόνια μόνη της τις μελέτες η ίδια η Περιφέρεια, ώστε να τις παραδώσει έτοιμες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το έργο να ενταχθεί σε κάποιο μεγάλο πρόγραμμα χρηματοδότησης;

Δεν είναι ρητορικά τα ερωτήματα. Υπάρχει απάντηση.
Απλά, η Περιφέρεια δεν μπορεί κι ακολουθεί τη τακτική της…ουράς.
Ποιά είναι αυτή;
“Ας τρέξουν οι άλλοι να βάλουν τις βάσεις, κι όταν είμαστε στην τελική ευθεία πεταγόμαστε κι εμείς και το παρουσιάζουμε και σαν δική μας επιτυχία”.

Τελικά, από ότι φαίνεται, η μεγαλύτερη συνεισφορά του Περιφερειάρχη, είναι να βάζει την υπογραφή του εγκρίνοντας τις μελέτες και τα έργα άλλων.

Τελευταία Νέα

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα