35.6 C
Arta
Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ – φρέσκα νέα 19/07

 • Με αφορμή τις πλημμύρες σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο, κάποιοι στην περιφέρεια Ηπείρου προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους όσον αφορά στις δικές μας πλημμύρες στην Άρτα, τα τελευταία δύο χρόνια. Ακούστε σκεπτικό: “Αφού τα παθαίνει αυτά ολόκληρη Γερμανία με τέτοιες υποδομές, δε θα το πάθουμε εμείς; Να μη φωνάζουν στην Άρτα λοιπόν”. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
  Πρώτον. Ναι η Γερμανία έχει απίθανες υποδομές. Το πρόβλημα με τη Γερμανία είναι ότι αυτές έχουν κατασκευαστεί πριν από 60 χρόνια και δεν είχαν προβλέψει ότι οι βροχοπτώσεις και τα καιρικά φαινόμενα θα ήταν τόσο έντονα μετά από μισό αιώνα. Τώρα ξέρουν όμως και θα προσαρμοστούν. Όσο αυτό είναι δυνατό.
  Εμείς στην Άρτα, περιμέναμε την Περιφέρεια 8 ολόκληρα χρόνια να καθαρίσει ένα καταραμένο ρέμα, το ρέμα Μπούση. Κι ακόμα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την περιβόητη αντιπλημμυρική προστασία όλης της παραποτάμιας περιοχής.
  Ας αφήσουν τις δικαιολογίες, λοιπόν, οι συνεργάτες του κ. Καχριμάνη κι ας κάνουν κάτι πριν είναι πολύ αργά.
 • Γιατί ο δήμαρχος Αρταίων δεν ανακοινώνει από πριν το πρόγραμμά του όσον αφορά στις επισκέψεις που κάνει στα χωριά, αλλά αφού έχει φύγει από αυτά; Ρωτάμε γιατί έχει γίνει ανέκδοτο στα καφενεία.
  Το να συζητάει για τα προβλήματα του τόπου με τους φίλους του, που του χτυπούν φιλικά την πλάτη λέγοντας τι ωραία που τα κάνεις όλα, δε θα μάθει ποτέ τα πραγματικά προβλήματα που έχουν οι περιοχές που επισκέπτεται.
 • Σε ορισμένες περιοχές της Πρέβεζας, οι κάτοικοι δεν τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους. Η δυσοσμία είναι τέτοια, που ακόμα και οι μύγες τρέχουν να σωθούν. Αν ισχύει ότι κάποιοι αδειάζουν τα οικιακά τους απόβλητα στους αγωγούς ομβρίων υδάτων, δε θα έπρεπε ο Δήμος να είχε κινητοποιηθεί άμεσα; Ή είναι συναχωμένος ο δήμαρχος και δεν του μυρίζει τίποτα;
 • Υπάρχουν 3-4 σοβαρές εταιρίες δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα. Σοβαρές, τρόπος του λέγειν δηλαδή. Υπάρχουν και καμιά 10αριά ακόμα, που ό,τι αποτέλεσμα ζητήσεις σου το “δίνουν στο πιάτο”, ανάλογα με το πόσα δίνεις εσύ. Ξέρουμε έναν δήμαρχο, που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2019 ξοδεύτηκε λίγο, αλλά το μήνυμά του το πέρασε. Ονόματα δε λέμε.
  Σε αυτό το πλαίσιο, αν βάλεις το χέρι στην τσέπη, μέχρι και τον καλύτερο Πάπα στην ιστορία του Βατικανού σε βγάζουν, κι ας είσαι Βουδιστής.
 • Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στη χώρα μας, Μαρουάν Τουμπάσι, είχε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Άρτας. Στη συνάντηση ο πρέσβης ενημέρωσε το Ε.Κ.Α. για τις εξελίξεις και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και το ευχαρίστησε για τη στήριξη και αλληλεγγύη του. Και όχι, δεν τους είπε τίποτα για την Χαμάς που τον έκανε Πρέσβη και τις ρουκέτες κατά αμάχων.
 • Δημοτικός Σύμβουλος που ανήκει στην παράταξη Τσιρογιάννη, χρόνια στο πλευρό του, δηλώνει στα καφενεία δυσαρεστημένος, γιατί ο δήμαρχος δεν τον έχει κάνει αντιδήμαρχο, αλλά δίνει συνεχώς αρμοδιότητες σε άλλους. Σκάβει λάκκους όμως και θα πέσει μέσα, γιατί δεν τα λένε αυτά δημόσια. Κάποιοι μπορεί να τα “σφυρίξουν” στον δήμαρχο και τότε ούτε θέση αναπληρωτή βοηθού αντιδημάρχου δε θα δει.
 • Λάκκο σκάβει όμως και ο δήμαρχος, γιατί όσες ευθύνες και να δώσει στον Κωνσταντίνο Χαρακλιά, ο τελευταίος τα πάει περίφημα. Και ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο του Χαρακλιά. Και τον συμπαθεί ολοένα και περισσότερο. Κι όσο ο Τσιρογιάννης παλεύει να βγει φωτογραφίες για να αυτοπροβληθεί, ο Χαρακλιάς δουλεύει πραγματικά για την πόλη και κάποιοι ήδη σιγοψιθυρίζουν…τι καλά θα ήταν αν τον είχαμε δήμαρχο. Λέτε;
 • Συναντήσεις με πολιτικούς του φίλους, στην Πρέβεζα, είχε ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθ’ οδόν για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Μέγας ξυλουργός ο Ανδρέας. Μήνες τώρα πριονίζει την καρέκλα της Φώφης. Κι όταν η τελευταία πέσει, αν πέσει, μπορεί να πάρει μαζί της και κόσμο από Άρτα μεριά. Ήδη στα γραφεία του κόμματος στην πόλη, ηχούν καμπάνες. Και σα να ακούγονται λίγο πένθιμες. Έτσι είναι όταν κολλάς σα βδέλλα σε όποιον έχει την εξουσία, χωρίς να σκέφτεσαι ότι τα πρόσωπα στην εξουσία αλλάζουν καμιά φορά.

Τελευταία Νέα

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα