35.6 C
Arta
Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Δημοσκόπηση για γέλια. Ευχαριστημένοι λέει οι Ηπειρώτες από το…έργο Καχριμάνη

Γράφει ο Αριστοφάνης Παργάνος

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τη σχέση της με την πραγματικότητα. Τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά στην απήχηση που έχουν οι Περιφερειάρχες σε αυτές τις περιοχές.

Τη δημοσκόπιση έκανε η άγνωστη στο ευρύ κοινό εταιρία “Populus Strategy and Insights” και αφορούσε στα προβλήματα των πολιτών της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου.

Ειδικότερα για την περιφέρεια Ηπείρου ένας στους δυο πολίτες (49%) απαντά πως θεωρεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής του την ανεργία.

Ως δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα, οι πολίτες, σε ποσοστό 28% θεωρούν την μη οικονομική ανάπτυξη.

Οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας όπως και η έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων, είναι τα δύο επόμενα πρόβλημα που θεωρούν οι πολίτες της Ηπείρου ως βασικά, σε ποσοστό 22%

Ως εδώ όλα καλά. Μια δημοσκόπηση θα πρέπει να έχει και μια δόση αληθοφάνειας για να έχει απήχηση στο κοινό. Κι αφού το πετύχει αυτό, μπορεί να “παίξει” όπως θέλει στη συνέχεια για να διαμορφώσει…καταστάσεις προς όφελος κάποιων.

Πάμε λοιπόν τώρα στο απίθανο της υπόθεσης. Παρά τα μεγάλα προβλήματα στην Ήπειρο, ένας στους δυο πολίτες, σε ποσοστό 51% συγκεκριμένα, έχει λέει θετική και μάλλον θετική γνώμη για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη!

Καλό ε; Σα να λέμε “ο καπετάνιος μας ρίχνει στα βράχια, αλλά οκ, δεν πάθαμε και τίποτα. Το πολύ – πολύ να βουλιάξουμε και να πνιγούμε. Κατά τα άλλα είναι καλός καπετάνιος, απλά δεν είδε το νησί.

Το 27% «ουδέτερη ή δεν έχει γνώμη» και το 19% «αρνητική ή μάλλον αρνητική».

Α, και το…3% των ερωτηθέντων απαντά πως «δεν τον γνωρίζει»!

Και το καλύτερο: Σε ποσοστό 58% απαντούν πως είναι ικανοποιημένοι από το έργο του!

Ω, ναι. Αυτά έβγαλε η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, προκαλώντας τελικά τον γέλωτα.

Τα βασικά ερωτήματα τώρα είναι τα εξής;

  • Ρωτήθηκαν μόνο οι κάτοικοι των Ιωαννίνων; (Tο πιο πιθανό). Στα Ιωάννινα δεν είναι περίεργο να είναι αρκετοί ευχαριστημένοι μαζί του. Όταν λειτουργείς με μικροπολιτικές τακτικές του 1980 κάνοντας χατίρια, λογικό είναι.
  • Από ποιο έργο του είναι ικανοποιημένοι οι Ηπειρώτες; Γιατί αν ρωτήσετε 1000 άτομα ποιο μεγάλο έργο έκανε η περιφέρεια Ηπείρου επί των ημερών του Καχριμάνη, οι 999 θα ψευδίζουν και ο χιλιοστός θα πει για ένα ένα που έκανε κάποιος δήμος, αλλά νόμιζε ότι το έκανε η Περιφέρεια.
  • Αν η ανύπαρκτη οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου και η έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων (προφανώς λόγω ανικανότητας να προσελκύσουμε επενδύσεις που με τη σειρά τους οδηγούν στην ανεργία), είναι τόσο μεγάλα προβλήματα, όπως δηλώνουν τουλάχιστον οι πολίτες της Ηπείρου, πώς είναι δυνατόν να είναι ευχαριστημένοι με τον Περιφερειάρχη;
  • Πώς είναι δυνατόν στη Νέα Δημοκρατία να ετοιμάζονται να του δείξουν την πόρτα εξόδου καθώς δεν έχει πετύχει ούτε έναν, μα ούτε έναν στόχο από όσους είχαν τεθεί, και οι Ηπειρώτες να εθελοτυφλούν;
  • Το 27% που δεν έχει γνώμη, πώς γίνεται να μην έχει γνώμη; Και το 3% που απάντησε πως δεν τον ξέρει…πώς γίνεται να μην τον ξέρει; Μήπως όλοι αυτοί ζουν…στα Γρεβενά, την Κοζάνη ή την Κομοτηνή;
  • Μήπως οι υπάλληλοι της εταιρίας δημοσκοπήσεων έπαιρναν τυχαία τηλέφωνα και ρωτούσαν κατοίκους της Αλεξανδρούπολης τι γνώμη έχουν για τον Καχριμάνη και οι τελευταίοι από ευγένεια έλεγαν…εντάξει μωρέ, καλός άνθρωπος πρέπει να είναι. Μήπως;

Επειδή κάποιες εταιρίες δημοσκοπήσεων νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο, να ξέρουν ότι το μάθαμε πλέον το παραμύθι. Ξέρουμε πώς λειτουργεί η αγορά.

Δε λέμε ότι πίσω από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση βρίσκεται ο Καχριμάνης. Όχι βέβαια. δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις. Δε θα μπορούσαν να βρεθούν ποτέ άλλωστε. Και για αυτό και δεν το λέμε.

Απλά, θεωρούμε ότι κατά σύμπτωση, τα τηλέφωνα που είχαν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι της εταιρίας που έκαναν τη δημοσκόπηση, ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τηλέφωνα ψηφοφόρων του περιφερειάρχη.

Συμβαίνουν αυτά. Γι αυτό και δεν τις παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιες δημοσκοπήσεις.

Τέλος, αν υπάρχει έστω και μία περίπτωση οι μισοί Ηπειρώτες να είναι πράγματι ευχαριστημένοι με τον Περιφερειάρχη…τότε…Χιούστον, έχουμε πρόβλημα!

Τότε απλά, μας αξίζουν όσα τραβάμε. Και ακόμη πιο απλά, την κάτσαμε τη βάρκα πατριώτες.


Τελευταία Νέα

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα