14.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

EURO Group C: Ιστορική νίκη και ιστορική πρόκριση για την Αυστρία. 1-0 την Ουκρανία και έφυγε για τους “16”

Διαβάστε

spot_img

Η συνάντηση ανάμεσα στην Αυστρία και την Ουκρανία ήταν το ντέρμπι του ομίλου, καθώς από την έκβασή του θα κρινόταν το ποια από τις δύο ομάδες θα συνέχιζε στη διοργάνωση, με την Ουκρανία να ήταν η ευνοημένη ακόμα και με την ισοπαλία, αφού θα υπερτερούσε της Αυστρίας στην ισοβαθμία.

Τελικά, στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα. Η Αυστρία, η οποία πέρασε ένα σχετικά εύκολο βράδυ και νίκησε με 1-0, σκορ πάντως που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. 

Οι Αυστριακοί ήταν καλύτεροι σε κάθε σημείο. Υπερτερούσαν σε τακτική, είχαν πάθος και μεγαλύτερη ένταση στις κινήσεις του, κέρδιζαν τις μονομαχίες και έδειξαν ότι ήθελαν να γράψουν ιστορία. Και το έκαναν, αφού για πρώτη φορά προκρίθηκαν σε νοκ-άουτ φάση ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Μπαουμγκάρτνερ, στο 21ο λεπτό.

Η επόμενη πρόκληση για την Αυστρία ακούει στο όνομα Ιταλία. Την “Σκουάντρα Ατζούρα” θα αντιμετωπίσουν οι Αυστριακοί το Σάββατο, στο Γουέμπλεϊ.

Η Ουκρανία θα περιμένει τώρα ένα μικρό θαύμα, μήπως και περάσει ως μια από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Πράγμα μάλλον απίθανο με 3 βαθμούς και γκολ 4-5.

Ουκρανία (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραφάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο (85′ Μπεσέντιν), Σίντορτσκουκ, Σαπαρένκο (68’ Μάρλος), Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι (46’ Τσιγκάνκοφ), Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ.

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Σλάγκερ, Λάιμερ (72’ Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς, Σάμπιτσερ, Μπάουμγκάρτνερ (33’ Σεφ), Αρναούτοβιτς (90′ Κάλαϊτζιτς).

Τελική βαθμολογία ομίλου

Ολλανδία 9

Αυστρία 6

Ουκρανία 3

Σκόπια 0

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα