17.8 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Τσιτσιπάς

Διαβάστε

spot_img

Ένα βήμα πριν από την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, με το να βρεθεί σε τελικό Grand Slam, βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών θα μονομαχήσει το απόγευμα της Παρασκευής (11/06, 15:50) με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Roland Garros με στόχο να πάρει το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό της Κυριακής (13/06).

Μετά από μία εξαιρετική σεζόν που διανύει, ο 22χρονος πρωταθλητής (νο5 στον κόσμο) θα επιδιώξει απέναντι στο νο6 της ATP να φτάσει στην πηγή και να τα δώσει όλα απέναντι σε έναν εκ των Ναδάλ ή, Τζόκοβιτς, προκειμένου να «γράψει ιστορία».

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της ειδικής βαθμολογίας στο δρόμο για τους τελικούς του Τορίνο προς τα τέλη του έτους, μετρώντας μέχρι τώρα τις περισσότερες νίκες από τους αντιπάλους του (38-8) στο tour, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ν΄ ακολουθεί.

Από τις 38 νίκες που έχει σημειώσει οι 17 είναι σε σκληρή επιφάνεια (17-5), ενώ οι 21 στο χώμα (21-3), έχοντας και σε αυτό το κομμάτι τις περισσότερες νίκες. 

Από τις τρεις ήττες που έχει γνωρίσει σε χωμάτινη επιφάνεια, προήλθαν από Νόβακ Τζόκοβιτς (προημιτελικά Ρώμης) και Ράφα Ναδάλ (τελικός Βαρκελώνης), ενώ η 3η ήταν από τον εξαιρετικό Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ στη φάση των «16» της Μαδρίτης, στο μοναδικό τουρνουά που δεν κατάφερε να φτάσει στους προημιτελικούς. 

Απέναντι στον σημερινό του αντίπαλο, τον Γερμανό Ζβέρεφ, ο Τσιτσιπάς έχει μία αρκετά καλή παράδοση μετρώντας 5 νίκες σε 7 ματς που έχουν δώσει. 

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα