28.1 C
Arta
Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Πλησιάζει η…αναγέννηση της Αναγέννησης Άρτας; Επενδυτές δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν την ομάδα

Η αγαπημένη ομάδα των Αρτινών φιλάθλων, η ιστορική Αναγέννηση Άρτας, μπορεί να έχει πέσει σε ανυποληψία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η δύναμη που κουβαλάει το όνομά της εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών, που βλέπουν στα “χρώματά” της την ευκαιρία να συνδέσουν το όνομά τους με νέες μελλοντικές επιτυχίες.

Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν, οι όποιες προσπάθειες που έγιναν από κάποιους να την αποκτήσουν, ναυάγησαν. Είτε γιατί οι προτάσεις τους δεν ήταν τόσο σοβαρές, είτε γιατί “σκόνταψαν” στην άρνηση αυτών που την διοικούν να παραδώσουν τα κλειδιά, ώστε να μη χάσουν την δόξα που δίνει στο όνομά τους, ο ιστορικός σύλλογος.

Η κατάσταση, όμως, έφτασε πλέον στο απροχώρητο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα, τη σεζόν που τελείωσε, έφτασε μια ανάσα από έναν οδυνηρό και συνάμα ταπεινωτικό υποβιβασμό. Ευθύνες σίγουρα για αυτή την εικόνα, δεν είχε ο τεχνικός της ομάδας κ. Τάσος Νταλάκας. Άλλα του έταξαν – σε έμψυχο δυναμικό – κι άλλα του πρόσφεραν. Και σε κάθε περίπτωση, οι ποδοσφαιριστές που στελέχωσαν την ομάδα, έκαναν ότι μπορούσαν. Για το ότι έσωσαν την ομάδα, τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Η διαφορά είναι ότι στις σκέψεις όλων των φίλων της Αναγέννησης, ο σύλλογος πρέπει να έχει στόχους που να συνάδουν με την ιστορία της. Στόχους προς τα πάνω. Στόχους να “σκαρφαλώσει” στις κατηγορίες, κι όχι να δίνει μάχες για σωτηρία σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.  

Η σεζόν που πέρασε, ανέδειξε σε τεράστιο βαθμό τις αδυναμίες της Αναγέννησης σε διοικητικό επίπεδο. Ο πρόεδρος έμεινε μόνος του με 5-6 συνεργάτες του, να παλεύουν με τα θηρία, καθώς τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ κούνησαν μαντήλι.

Οι προσπάθειές τους, να ψάχνουν κάθε τόσο να βρουν ένα – δύο χιλιάρικα για να κλείσουν τις “τρύπες”, είναι μια χαρακτηριστική εικόνα, που δεν την αντέχει κανείς μας.
Ίσως η ώρα που όλοι ονειρευόμαστε τελικά να πλησιάζει. Τώρα που εμφανίστηκε μια ομάδα επενδυτών, ίσως ήρθε η ώρα για αλλαγή πορείας.

Το ρεπορτάζ του ROTAN NEWS δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Δύο επιχειρηματίες έδωσαν τα πρώτα “δείγματα γραφής” για τις φιλοδοξίες που έχουν. Το “δίδυμο” που δηλώνει ότι υπάρχουν και άλλοι στο επενδυτικό σχήμα, έκανε την πρώτη παρουσίαση των στόχων του στο Δ.Σ της Αναγέννησης, κι εξέφρασε την πρόθεση, με αρκετή πειθώ είναι η αλήθεια, να αναλάβει άμεσα τις τύχες του συλλόγου. Άμεσα. 

Ο επικεφαλής της προσπάθειας, είναι μόνιμος κάτοικος Πάτρας που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην Άρτα. 

Είναι συνταξιούχος αστυνομικός, και πολλά χρόνια τώρα, διαθέτει μια σοβαρή εταιρεία με δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα, στον τομέα των δημητριακών και των ζωοτροφών. Τώρα,  θέλει να ανοίξει ακόμη περισσότερο τα “φτερά” του στην περιοχή μας.

Ήδη έχει αποκτήσει μια μεγάλη έκταση κοντά στον “Καράλη” στην οποία και  σκοπεύει να κατασκευάσει ένα “Αγροτικό Κέντρο”. Πρόκειται για μια εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών, με ταυτόχρονη δραστηριοποίηση στην πώληση λιπασμάτων και άλλων αγροτικών προϊόντων. Μια επιχείρηση που θα φέρει ταυτόχρονα και πολλές νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο παρελθόν, έχει ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο, καθώς διετέλεσε πρόεδρος στον Τηλυκράτη Λευκάδας. Εκείνη την περίοδο, πριν αναλάβει την προεδρία της ομάδας, ο Τηλυκράτης ήταν υπό διάλυση.
Ο ίδιος, φρόντισε να στήσει ξανά την ομάδα από την αρχή σε νέες βάσεις. Αγοράστηκαν παίκτες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η ομάδα έκανε προετοιμασία στα «3-5 Πηγάδια» σε ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα αθλητικά κέντρα, και άρχισαν να πληρώνονται και οι υποχρεώσεις της. 
Η προσπάθειά του να ανεβάσει τον Τηλυκράτη στη Β’  εθνική, πάντως, δεν απέδωσε καρπούς, και ο ίδιος αποχώρησε. 

Οι λόγοι που έφυγε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είχαν να κάνουν με εμπόδια που βρήκε από τοπικούς παράγοντες, αλλά και από το γεγονός ότι ο κόσμος της Λευκάδας δεν αγκάλιασε την προσπάθεια.
Ο ίδιος τότε, με δηλώσεις του, είχε εκφράσει τη λύπη του αλλά και την αγανάκτησή του, σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται η ομάδα στην Λευκάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πώς είναι δυνατόν μια ολόκληρη Λευκάδα, ένα ολόκληρο νησί και να μην ενδιαφέρεται κανείς για την ομάδα, και να έχω μείνει μόνος μου για να διεκπεραιώσω όλες τις δουλειές της ομάδας;”

Το δεύτερο πρόσωπο που ήταν στο πλευρό του Πατρινού επιχειρηματία, κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση της Α.Α, στην παρουσίαση που έγινε στα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου, είναι πιο γνωστός στα μέρη μας. 

Παλαιότερα, όχι πολλά χρόνια πριν, ήταν ο ηγέτης της ομάδας της Φλωριάδας. Επί των ημερών του η συγκεκριμένη ομάδα γνώρισε τις μοναδικές στιγμές δόξας στην ιστορία της, με άνοδο στη Γ’ εθνική. Σύντομα όμως αποχώρησε, καθώς τα πολλά έξοδα για τη συντήρησή της, σε σχέση με τον μικρό αριθμό φιλάθλων της ομάδας, κρίθηκε ασύμφορη οικονομικά.

Στην παρουσίασή τους, οι δύο κύριοι, ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι έχουν την οικονομική επιφάνεια, μαζί με τους συνεργάτες τους, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, να γιγαντώσουν την Αναγέννηση.

Όχι απλά να τη βάλουν ξανά στις “ράγες” αλλά να τη μεταμορφώσουν σε μια ποδοσφαιρική δύναμη, αντάξια της ιστορίας της και του παρελθόντος της. Μίλησαν για άμεση χρηματοδότηση ώστε να κλείσουν οι “τρύπες” αλλά πολύ περισσότερο δήλωσαν έτοιμοι να δαπανήσουν αρκετά χρήματα ώστε να ενισχυθεί η ομάδα με ποδοσφαιριστές από το “πάνω ράφι”.

Ο Πατρινός επιχειρηματίας μάλιστα, έκανε λόγο για “βόμβες” με παίκτες από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Υποσχέθηκαν επίσης, πως αν τους δοθεί η ομάδα, θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις για να λειτουργήσει η ομάδα σε επαγγελματικά πλαίσια με στόχο την άνοδο σε επαγγελματικές κατηγορίες. 

Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να δει ξανά από την αρχή και τις αθλητικές υποδομές, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. 

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα κριθούν μέσα στο μήνα που διανύουμε. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ξέρουμε οριστικά και αμετάκλητα αν η Αναγέννηση αλλάζει σελίδα.

Στο διάστημα μεταξύ 22 και 24 Ιουνίου, όταν και θα γίνει η Γενική Συνέλευση της Α.Α, οι υποψήφιοι επενδυτές θα κάνουν την επίσημη παρουσίαση των στόχων και των πλάνων τους στα μέλη της Γ.Σ και θα καταθέσουν επίσημα την πρότασή τους για να πάρουν την ομάδα. 

Αν όλα πάνε καλά για τους ίδιους, στις 28 Ιουνίου, στις εκλογές για το νέο Δ.Σ του συλλόγου, θα αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Και από την επόμενη μέρα, θα πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούν το πρόγραμμα αναγέννησης της αγαπημένης μας Αναγέννησης Άρτας.

Τελευταία Νέα

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα