10.9 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντίθετο στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς δηλώνει το παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Διαβάστε

spot_img

Κατηγορηματικά αντίθετο, δηλώνει το παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε συνεδρίασή του μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δ.Σ του Παρατήματος, αποφάσισε να απεργήσει, σήμερα 20/05, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών.

Σήμερα θυμίζουμε, ολοκληρώνεται η διαβούλευση για το νέο νομοσχέδιο.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος – παράρτημα Ηπείρου, με ανακοίνωσή του τονίζει:

ΟΧΙ στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς

• ΟΧΙ στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος σε ΜΚΟ και Ιδιωτικούς φορείς

Ταυτόχρονα απαιτεί:

• την εφαρμογή του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου μόνο με δήλωση των στοιχείων εκείνων που αφορούν τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας (εμβολιασμός για τη λύσσα, διάγνωση λεϊσμανίασης και λεπτοσπείρωσης)

• όλες οι χρηματοδοτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών/διαδημοτικών κτηνιατρείων και την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων.

•δωρεάν σήμανση ζώων συντροφιάς αποκλειστικά στους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης, το Παράρτημα Ηπείρου εκφράζει δηλώνει πως “ο κατακερματισμός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών θα αποβεί σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και επιτήρησης ζωονόσων και ζωοανθρωπονόσων αλλά και των δομών προστασίας των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων και αδέσποτων.”

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα